Френският президент Еманюел Макрон позира за черно-бяла фотосесия, която мнозина определиха като опит да се позиционира като силния човек на Европа, противопоставящ се на руския си колега Владимир Путин.

Снимките бяха разпространени от официалния фотограф на Макрон Сазиг дьо ла Моасоние и показват как френският лидер поддържа форма в спортна зала, докато удря боксова круша.

С кадрите Макрон явно има за цел да демонстрира своя борбен дух и решителност, след като военни експерти заявиха, че той се надява да ръководи НАТО като "Наполеон".

Представянето на силата на Макрон със снимките от боксовата зала доста напомня на кадри на руския президент Путин, чиято канцелария преди време публикува, на които той бие опонент в джудо двубой, играе хокей на лед или язди без тениска на кон.

Снимките идват на фона на многократни предупреждения от страна на Еманюел Макрон, който каза, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се "изключва" и призова европейските лидери да не бъдат "страхливци", когато става въпрос за отбраната на Украйна.