Много известни личности променят имената си или прибягват до съвсем различни псевдоними по редица различни причини. Сред тях могат да бъдат: защото името им не е достатъчно благозвучно, трудно се запомня, искат да избегнат имената им да звучат като на други известни хора или пък просто желаят по този начин да сложат рязка граница между личния и професионалния си живот. А в някои случаи става дума за промяна в личните документи на звездите, за които публиката няма никаква идея.

Знаете историята за прочутия водещ Лари Кинг, който наскоро почина на 87-годишна възраст. Истинското му име е Лорънс Харви Зайгер. Когато започва работа в местното радио в Маями, мениджърът на радиото го съветва да промени името си с "нещо не толкова етническо". Тогава Лари вижда реклама на King's Wholesale Liquors в местния вестник и бързо решава да се нарече Лари Кинг.

Сега искаме да ви представим истинските имена на 10 звездни дами, които иначе добре познавате.

Мила Йовович

Рожденото име на актрисата е Милица Богданова Йовович. Промените в него, които звездата прави, са, че съкращава Милица просто на Мила и запазва фамилията на баща си, чиито корени са от Черна гора.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Катрин Деньов

Истинското ѝ име е Катрин Фабиен Дорелак. А Деньов е име моминското име на майка ѝ. Тя избира да се нарича Катрин Деньов, за да се отличи от по-голямата си сестра Франсоаз Дирелак, която по онова време е известна актриса.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Грета Гарбо

Родена с името Грета Ловиса Густафсон, актрисата си измисля сценичното име Гарбо, с което става известна.

Getty Images/Guliver Photos

Хайди Клум

В момента името в документите на известната манекенка е Хайди Каулиц. Тя официално прие фамилията на съпруга си Том Каулиц, който е с 16 години по-млад от нея. Двамата сключиха брак през 2019 г.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Джесика Бийл

Същият е случаят и с актрисата Джесика Бийл, която през 2012 г. се омъжи за певеца Джъстин Тимбърлейк и двамата имат вече две деца. Джесика официално промени фамилията си и фигурира като Джесика Тимбърлейк във всичките ѝ документи.

Getty Images/Guliver Photos

Мейси Уилямс

Актрисата, която изпълнява ролята на Аря Старк в "Игра на тронове", използва сценичното си име Мейси, вместо истинското си, което е Маргарет. Мейси е всъщност името, с което я наричат нейните роднини и приятели, което е препратка към анимационен герой от британския комикс The Perishers.

Рожденото име на Мейси е Маргарет Констанс Уилямс.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Джесика Симпсън

Известната актриса и певица, която е омъжена за актьора Ерик Джонсън, също е сменила фамилията си след сватбата им през 2014 г. и сега официалното ѝ име е Джесика Ан Джонсън.

Снимка: Официален профил в Instagram

Софи Търнър

Една от главните актриси в "Игра на тронове" - Софи Търнър, се омъжи за половинката си Джо Джонас през 2019 г. и оттогава в документите си фигурира с името Софи Белинда Джонас. През 2020 г. Софи и Джо станаха родители за първи път. Двойката има дъщеричка.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Лили Джеймс

Актрисата губи баща си през 2008 г., когато той умира от тежко заболяване. Тя приема първото име на баща си като сценичен псевдоним, след като разбира, че вече има известна актриса, която се казва Лили Томпсън. Истинското име на Лили Джеймс е Лили Клои Нинет Томпсън.

Getty Images/Guliver Photos

Били Айлиш

Името на певицата си е съвсем истинско, но то съвсем не е цялото ѝ название. Били Айлиш е нещо като Пипи Дългото чорапче, когато става дума за дължина на името. Родена е като Били Айлиш Пайрът Беърд О'Конъл, където Беърд е фамилията на майка ѝ, а О'Конъл на баща ѝ, но изпълнителката решава да се представя просто като Били Айлиш.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos