Лъскавите списания може и да се опитват да убедят читателите, че звездите са като обикновените хора, но това не е така. От една страна, те не могат да пазаруват без да бъдат засечени от техни почитатели или без да бъдат ъловени от пресата. Сякаш това не е достатъчно лошо, понякога звездите дори трябва да се лишат от самоличността си.. Знаменитостите променят имената си по редица причини - от хора с екзотични имена, които искат да звучат по-популярно, до такива с желание да бъдат по-уникални.

Каквато и да е причината за промяната, винаги е интересно да се открие истината зад името на някоя знаменитост. От филмови звезди от старата школа, които търсят начин да намерят фенове, до попзвезди, които са се насочили към нов псевдоним, ето кои са знаменитостите, които са приели сценични имена, когато са станали големи.

Лейди Гага

- Сценично име: Лейди Гага

- Истинско име: Стефани Джоан Анджелина Джерманота

Тя е родена като Стефани Джоан Анджелина Германота, но приема името Лейди Гага като заигравка с песента на Queen "Radio Ga-Ga". В интервю за Elle от 2013 г. Гага разкрива защо предпочита да използва сценичното си име пред истинското: "Стефани е - вечно измъчен артист. Ето защо промених името си. Не мога да бъда тя на публично място. Тя ще се обърка!"

Бруно Марс

- Сценично име: Бруно Марс

- Истинско име: Питър Джийн Ернандес

Израснал на Хаваите, малкият Питър получава прякора Бруно от баща си, който е вдъхновен от популярния борец Бруно Саммартино. Той твърди, че Марс е заради момичетата, които казвали, че е "не от този свят", но попзвездата също така заявява, че е променил името си от Ернандес, защото не е искал да бъде причисляван към латиноамериканските артисти - макар да е категоричен, че не го е променил, за да скрие културните си корени.

Снимка: Getty Images

Натали Портман

- Сценично име: Натали Портман

- Истинско име: Натали Хершлаг

Родена в семейството на израелски баща и американска майка, Натали Портман решава да приеме професионално моминското име на баба си по бащина линия по съвет на първия си агент Алеен Кешишян. Промяната влиза в сила по времето, когато излиза първият филм на Портман - "Léon: The Professional" излиза през 1994 г.

Снимка: БТА

Кралица Латифа

- Сценично име: Куин Латифа

- Истинско име: Дана Илейн Оуенс

Куин Латифа е само на 8 години, когато се отказва от името Дана Оуенс. Майка ѝ напълно подкрепя желанието ѝ да се казва Латифа, защото по онова време е било модерно хората в техния квартал да използват имена с арабски корени. Латифа добавила "кралица", защото ѝ харесало колко силно звучи.

Embed from Getty Images

Оливия Уайлд

- Истинско име: Оливия Кокбърн

Уайлд произхожда от семейство на писатели и журналисти, така че не е чудно, че е създала фамилията си по модела на писателя Оскар Уайлд. Тя споделя пред The Observer: "По онова време играех в The Importance of Being Earnest - играех Гвендолин и бях толкова влюбена в него. Оскар Уайлд е човек, когото уважавам по толкова много причини - революционер, комик и дълбок мислител.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Джейми Фокс

- Сценично име: Джейми Фокс 

- Истинско име: Ерик Марлон Бишъп

През 2017 г. интернет избухна, когато се разбра, че актьорът/комедиант/певец Джейми Фокс не е роден като Джейми Фокс. Но всъщност той беше споделил тази информация през 2014 г., когато участва в "Късното шоу със Стивън Колбърт" - по-конкретно, че е променил името си от Ерик Бишъп, когато е започнал да се изявява като комик в края на 80-те години, защото жените са получавали повече сценично време на вечерите с отворен микрофон. Когато използвал унисекс име като Джейми Фокс, се оказало, че го викат по-често, и името му останало.

Снимка: Getty Images

Кейти Пери

- Сценично име: Кейти Пери 

- Истинско име: Катрин Елизабет Хъдсън

Какво да прави едно момиче, когато друга звезда носи твоето име? Да го промени. Такъв е случаят с Кейти Пери, която не искаше да бъде свързвана с актрисата Кейт Хъдсън, която вече беше направила име, когато Кейти започна поп кариерата си. Вместо Хъдсън Пери избра моминското име на майка си - и останалото е история.

Снимка: Getty Images

Вин Дизел

- Сценично име: Вин Дизел

- Истинско име: Марк Синклер

Роден като Марк Синклер, артистът, известен понастоящем като Вин Дизел, променя името си като тийнейджър, когато започва да работи като охранител в нощни клубове в Ню Йорк. Близнакът на Вин, Пол Винсент, използва моминското име на майка си като фамилно, което може да обясни и първото име на Дизел "Вин".

Снимка: Getty Images