Британският принц Хари съди "Associated Newspapers" за клевета заради статия, че се е опитал да скрие от обществеността подробностите от съдебната си битка, целяща да си върне полицейската охрана. Внукът на Елизабет Втора и американската му съпруга се отказаха от кралските си задължения през 2020 г., за да започнат нови кариери в Лос Анджелис. Оттогава те разчитат на частна охрана.

Адвокатите на аристократът казаха през януари, че по този начин той не получава необходимата защита, когато посещава Великобритания и затова иска да плаща за полицейска охрана.

Хари съди в. "Mail on Sunday" за публикация, излязла на 20 февруари, която твърди, че той е поискал решение за поверителност на документите и изявленията на свидетелите, твърди запознат източник.

Говорител на малкия син на покойната лейди Ди обаче отказа да уточни кое е изданието и причината за делото. "Associated Newspapers" издава таблоидите "Daily Mail" и "Mail on Sunday". Компанията отказа коментар по темата.

Снимка: Getty Images

Хари и Меган, известни преди като херцог и херцогиня на Съсекс, заживяха в щат Калифорния преди две години, за да бъдат по-независими, пише БТА. Принцът неведнъж е казвал, че е взел това решение заради "токсичната" британска преса, която съсипва психичното му здраве.

Меган спечели дело срещу в. "Mail on Sunday" миналата година, след като вестникът отпечата откъси от нейно писмо от 2018 г. до баща ѝ, с когото не са в добри отношения.

Снимка: AP/БТА