Стинг бе обвинен, че клевети покоен италиански херцог, продал му преди 25 години лозята си в Тоскана. Срещу музиканта скочи синът на благородника Симоне Дзати ди Сан Клементе-джуниър.

Снимка: Getty Images

Спорът възникнал след като Гордън Съмнър разказа пред седмичника "Сете" на 13 август, как бил придуман да купи изба "Паладжо" край Флоренция през 1997 г. от собственика й Симоне Дзати ди Сан Клементе, след като опитал чаша чудодейно червено вино, която той му предложил. После се оказало, че виното било бароло от областта Пиемонте, а не тосканско кианти. Според изданието певецът бил подведен да плати за "Паладжо", която произвежда по 150 000 бутилки годишно.

В интервюто Стинг каза, че осъзнал истината за произхода на виното едва, след като купил винарната и лозята и забелязал, че гостите му изливат червеното вино в храстите, вместо да го пият. Със съпругата си решили да "отмъстят", като започнат да произвеждат "отлично вино от лозята на "Паладжо".

Снимка: Getty Images

В дълго опровержение 45-годишният син на покойния херцог, починал на 86 г. през 2012 г., определи твърденията на Стинг като "клеветнически, отровни и напълно неверни". Той недоумява защо Стинг не е възразил по-рано, докато баща му бил все още жив.

Симоне Винченцо Велути Дзати-джуниър твърди, че било напълно нетипично за баща му да представи бароло за кианти и казва, че обвиненията на Стинг не само не отговарят на истината, но и опетняват силно паметта на баща му.

Стинг също му отговаря с писмо на 24 август, в което поднася своите искрени и недвусмислени извинения и признава, че начинът, по който е представен случая в публикацията е неуважителен.

Стинг нарича херцога "благороден мъж, който никога не ме е подвеждал", и обяснява твърденията си, че по този начин се самоиронизирал заради факта, че преди 25 години "не би могъл да различи бароло от сапун".

 

Музикантската новина покрай британецът е, че две години след албума "My songs", Стинг е готов със следващият - "The Bridge", съобщиха вчера от "Анимато Мюзик". Той ще бъде на пазара от 19 ноември.

Анимато Мюзик/Universal Music Group

Любопитното е, че както времената диктуват, създаването му се е случило предимно онлайн. "Със сигурност беше време за нови записи, но обстоятелствата бяха уникални. Трудно е да се съберат хора на едно място, затова работата беше и дистанционна, чрез Zoom, с помощта на студийни технологии. Но мисля, че темата на албума е точна - за градене на мостове между разделенията. Не започнах по този начин, просто пишех песни, но в един момент от процеса, прозрях: "О, за това става въпрос!". Тези песни са между две измерения, между едно състояние на духа и друго, между живота и смъртта, между човешките връзки. Между пандемии и ери. Политически, социално и психологически - всички сме по средата между нещо и имаме нужда от "мост", който да ни свърже", казва бившият фронтмен на "Полис".

Певецът споделя, че се е поддържал в добра форма, като е започвал работа в 10,30 часа и не е спирал до вечерта. Наскоро, запитан от "Лос Анжeлис таймс" дали се е ваксинирал, той отвърна:"Достатъчно съм стар, за да си помня какъв кошмар беше полиомиелита - деца от махалата бяха осакатени от болест, която беше изкоренена много бързо с ваксини. Така че стоя далеч от хора, които се съмняват в тяхната ефективност. Опасно е да се казва на хората, да нямат доверие във ваксините".

Анимато Мюзик/Universal Music Group

По думите на изпълнителя, проектът представлява ретроспекция, която показва различните нива и жанрове, през които минава през цялостната си творческа кариера.

За 30-годишният си брак, Стинг споделя, че всеки ден е все едно подписваш нов договор, и че трябва да работиш непрекъснато върху това да бъде успешен. "Слава Богу имам страхотен партньор. Прекарахме много от последните две години заедно, повече време от всякога. И тя все още ме търпи", усмихва се той.

 

Водещият сингъл от албума "If It's Love" Стинг пусна днес като аудио версия.