Режисьорът Итън Коен, по примера на брат си Джоел Коен, планира да заснеме първия си самостоятелен филм, съобщи "Холивуд рипортър". Според изданието съпругата му Триша Кук е съавтор на сценария за все още неозаглавения филм.

Въпреки че около проекта не се разкриват повече подробности, се предполага, че става въпрос за сценарий, който Итън и Триша са написали още преди години. В свое интервю режисьорът загатва, че ще снима филм за пътешествие, главните героини в който са две лесбийки. По пътя те се сблъскват с най-различни препятствия.

Първоначално е било планирано Алисън Андерс да режисира филма, а Итън Коен да бъде продуцент. Вероятно впоследствие приоритетите на режисьора са се променили и той ще застане зад камерата.

Джоел и Итън Коен или просто братя Коен са известни с филмите си "Големият Лебовски", "Фарго", "Няма място за старите кучета", "Изгори след прочитане". Освен като режисьори, те се изявяваха като сценаристи и продуценти.

Миналата година беше оповестено, че двамата братя повече няма да снимат филми заедно, както и че Джоел Коен ще продължи работата си в киноиндустрията. Първият му самостоятелен филм "Трагедията на Макбет" (2021) беше с три номинации за тазгодишните награди "Оскар".