Разгорещените спорове какво да се прави с МОЧА не подминаха и "Фермата", където конкуренцията между двата отбора "Канатица" и "Елбетица" става все по-ожесточена. Въпреки че паметникът още стърчи в центъра на София, водещите на риалитито Иван и Андрей имат ясна концепция какво може да се издигне на мястото му. Двамата споделиха идеята си в ефира на риалитито на 7 септември, защото монументът е открит на тази дата през 1954 година.

"Ако той бъде преместен, ще бъде изключително добра идея на негово място да се издигнат паметници на български владетели, защото имаме голяма нужда от такива. В момента в София има само един паметник на цар Самуил", обясниха те, визирайки статуята със светещите очи, дело на Александър Хайтов, син на писателя Николай Хайтов.

Дългогодишното екранно дуо, че някога на мястото на Паметника на съветската армия, наричан също Монумент на окупационната червена армия (МОЧА), е била Княжеската градина, създадена по идея на кряз Батенберг, а софиянци са се разхождали сред цветни алпинеуми, лабиринт, басейн, летен театър и медицински пункт.

Докато Иван и Андрей разсъждаваха за съдбата на МОЧА, във "Фермата" напрежението се покажи. Стана ясно, че в понеделник шест жени ще се борят за оцеляването си в риалитито. Това са актрисата Присияна, фитнес инструкторката Ния и софтуерният инженер Моника от отбор "Елбетица" и писателката Цвети, фолкзвездата Неделина и учителката Теодора от отбор "Канатица".

Снимка: bTV