Известната френска актриса Изабел Юпер заяви, че би била щастлива да се снима във филм на руски режисьор, тъй като от уважава съвременното руско кино.

Вижте снимки на Юпер >>

"Отраснала съм с някои класически кинотворби като "Летят жерави", с лентите на Тарковски и съм убедена, че руското кино заслужава внимание", заяви актрисата.

Тя разказа за възхищението си от филмите на Андрей Звягинцев, предава ТАСС, цитирана от БТА.

"Заслужава внимание и последната работа на Кантемир Благов, това за мен е едно много интересно име", коментира френската екранна звезда.

Юпер обърна особено внимание и на филма на Кирил Серебренников "Лято", който според нея е една изключително интересна кинотворба.

Изабел Юпер на 8 и 10 септември ще представи в два руски града моноспектакъла "Любовникът" по едноименния роман на Маргьорит Дюрас. Пиесата ще бъде поставена на френски език с руски субтитри. "Любовникът", най-известното произведение на Дюрас, беше сътворено през 1984 година. В него се разказва за любовта на дъщеря на френски колонисти в Индокитай с местен мъж. По повестта, удостоена с наградата "Гонкур", беше заснет и известният филм на Жан-Жак Ано.