Ирландският продуцент Джеймс Флин, сред чиито филми е номинираният за БАФТА и "Оскар" "Баншите от Инишерин", почина на 57-годишна възраст след боледуване, предаде БТА. Лентата очаква много аплодисменти и награди, които за съжаление Флин не успя да дочака.  

Флин основава продуцентската компания "Метрополитън филмс" през 1997 г. заедно със съпругата си Хуанита Уилсън. Сред продуцираните чрез компанията му заглавия са "Последният дуел" на Ридли Скот с Мат Деймън и Адам Драйвър, хитовите романтични комедии "P.S. Обичам те!" с Хилари Суонк и Джерард Бътлър, и "С любов, Роузи" с Лили Джеймс и Сам Клафлин.

Джеймс Флин е съпродуцент на филма "Баншите от Инишерин" на Мартин Макдона, номиниран за девет "Оскар"-а и десет награди БАФТА.

Компания "Метрополитън филмс" е работила над повече от 80 филмови и телевизионни продукции. Сред сериалите, които е продуцирала, са "Династията на Тюдорите", "Борджиите" и "Викинги".

"Всички ние в "Метрополитън филмс" сме дълбоко натъжени от кончината на нашия уважаван основател, колега и голям приятел Джеймс Флин. Няма думи, които да опишат адекватно огромния принос на Джеймс към ирландската филмова и телевизионна индустрия в продължение на три десетилетия, както на национално, така и на международно ниво. Той с готовност и щедрост даваше своите съвети и напътствия на всички, които ги търсеха - от млади начинаещи режисьори до утвърдени ирландски и международни професионалисти в бранша. Джеймс се бори с неотдавнашното си заболяване със смелост, достойнство и позитивизъм до самия край. Поради тази причина ние ясно осъзнаваме, че новината за кончината му беше неочакван шок за всички ни", се посочва в изявлението, направено от продуцентската компания.