След сериозно чакане и близо 24 години по-късно, едно от най-гледаните и класически филмови произведения - "Гладиатор", получава своята втора част. Ридли Скот е решил да развие историята или по-скоро да изгради цял франчайз, връщайки зрителя обратно в епохата на Древен Рим и неговите гладиатори.

Добрата новина за феновете на Ръсел Кроу - макар и все още да не е сигурно дали неговият герой ще намери място в новия филм. Нещо по-важно е, че ако обърнете внимание на страницата на филма в IMDB, може да откриете, че Ръсел Кроу не присъства в официалния лист с актьорите, макар и през последните месеци самият той твърди, че няма никаква власт относно историята и случващото се.

Един поглед към 3-минутния трейлър ще ни покаже събитията след смъртта на Максимус. Очевидно има история с Луций - сина на Лусила и сестра на император Комод. Виждаме добавянето и на нови персонажи, като Дензъл Уошингтън - Макринус, Педро Паскал - Маркъс Акациус.

Творението на Ридли Скот събира някои от много добрите актьори на киното, но по-важното е, че ще видим особено добри специални ефекти, комбинирани с добра история и много добър сценарий. Филмът ще бъде по кината на 22 ноември, тази година.