Делфин Боел, извънбрачната дъщеря на белгийския крал Албер Втори, подаде

документи в апелативния съд в Брюксел с надежда да получи същите права и титли като другите му три деца, съобщи BTA, цитирайки Би Би Си.

Крал Албер призна, че е баща на 52-годишната художничка чак през януари тази година, след като отхвърляше претенциите ѝ повече от 10 години. Майка ѝ - баронеса Сибил дьо Селис Лоншан, твърди, че е имала извънбрачна връзка с него 18 години, преди да го короноват.

Слухове за извънбрачното дете на краля се появиха първо в неоторизирана биография на съпругата му кралица Паола през 1999 г. Това предизвика скандал в кралското семейство и постоянни клюки в медиите.

Делфин Боел за първи път каза, че крал Албер Втори е неин баща в интервю през 2005 г. Тя започна съдебно дело чак когато той абдикира и загуби имунитета си през 2013 г.

Снимка: Getty Image

Адвокатът на Делфин Боел уточни, че тя иска да има същите права като трите други деца на Албер Втори - Филип, който сега е крал на Белгия, принц Лоран и принцеса Астрид.

"Позицията на Делфин не е, че иска или не иска да е принцеса - каза Марк Уйтъндийл. - Тя не иска да е омаловажено дете, иска да има всички привилегии, титли, възможности като братята и сестра си".

Нейните деца би трябвало също да имат право на титла, ако съдът отсъди в нейна полза.

Адвокатът на Албер Втори обаче каза, че тя може да получи титла само с кралски указ, а не с решение на съда.