Открили ли сте смисъла на живота? За това ще стане въпрос съвсем скоро - на 23 юни в родната кино атмосфера ще нахлуе най-новото провокативно произведение на ненадминатия майстор на симетрично-нетипичния филмов разказ Уес Андерсън ("Гранд хотел "Будапеща", "Френският бюлетин"), който ще ни отведе в "Астероид Сити", където с плеяда чудати герои, ще открием какво има отвъд нашата планета и какъв е смисълът на живота. Може би има такъв...„

Героинята на Скарлет Йохансон е актриса

Снимка: Forum Film Bulgaria

Действието на "Астероид Сити" се развива в измислена пустиня в Съединените американски щати около 1955 г. Планираният маршрут на семинара на Младите звездобройци и космически кадети е сериозно нарушен от събития, след които светът вече няма да е същият. Може ли непоколебимата любов в хората, които обичаме, да спаси не само нас самите, но и планетата?

Потопете се в уникалната атмосфера на "Астероид Сити" с трейлърa на филма, който ни разкрива титулния град, запознава ни с повече от колоритните действащи лица (хора и извънземни) и обещава поредното несравнимо кино изживяване с марка Уес Андерсън.

Уес Андерсън е и режисьор, и сценарист на "Астероид Сити", както и автор на идеята, заедно с Роман Копола ("В царството на пълнолунието"). Продуценти са Стив Рейлс, Джереми Доусън и Уес Андерсън. В ролите са Джейсън Шуорцман, Скарлет Йохансон, Том Ханкс, Джефри Райт, Тилда Суинтън, Брайън Кранстън, Едуард Нортън, Ейдриън Броуди, Лиев Шрайбър, Хоуп Дейвис, Стивън Парк, Рупърт Френд, Мaя Хоук, Стив Карел, Мат Дилън, Хонг Чау, Уилям Дефо, Марго Роби, Тони Револори, Джак Райън, Джеф Голдблум и др. 

Стив Карел се включва във филма на мястото на Бил Мъри, който заболял преди снимките от ковид

Снимка: Forum Film Bulgaria

Скарлет Йохансон е фаталната жена в лентата и остава да предполагаме, че Тилда Суинтън ще е в ролята на извънземното, защото тя така и изглежда и играе - необичайна, като от друга планета.

Тилда Суинтън и Уес Андерсън

Снимка: Getty Images

Уес Андерсън днес има рожден ден - появява се на бял свят на 1 май 1969 година в Хюстън. Стилът му е много необичаен, като на жар птица - бутафориите и стерилността, при него имат съвсем очарователно присъствие и значение, картините на сцените са магнетични с пастелните си цветове и напоследък даже станаха вайръл сред много хора.

Снимка: Getty Images

Те копират средата на разказване в свои лични истории, писа и CNN. В TikTok потребители вече създават тенденция да публикуват фрагменти от ежедневието си в естетиката на Уес Андерсън. 

Джефри Райт, в средата, в "Астероид сити"

Снимка: Forum Film Bulgaria