Холи Уилоуби, една от най-известните британски телевизионни личности, изявявала се в миналото и като модел, обяви, че се оттегля от ролята си на водещ в дневното предаване "Тази сутрин" на телевизия ITV.

Tова се случва няколко дни, след като мъж беше обвинен във връзка с предполагаем заговор за нейното отвличане и убийство, съобщават медиите на Острова.

Блондинката, която от четвъртък миналата седмица е извън ефир заради опасенията за сигурността ѝ, каза в Instagram, че след повече от десетилетие, прекарано в шоуто, включващо смесица от интервюта със знаменитости и новини от света на развлеченията и дискусии за текущи събития, е дошъл моментът да го напусне.

Вижте снимки на Холи >>

"Днес съобщих на ITV, че след 14 години няма да се върна в "Тази сутрин", каза 42-годишната Уилоуби.

"За съжаление сега чувствам, че трябва да взема това решение за себе си и за своето семейство."

Медията похвали Уилоуби и каза, че очаква с нетърпение да работи отново с нея в бъдеще.

"Холи донесе своята уникална топлина, енергия, хумор и забавление в едно от най-популярните дневни предавания в страната и тя ще липсва много на всички в програмата", каза Кевин Лайго, управляващият директор по медии и развлечения в ITV.

Миналия петък стана ясно, че Гавин Плъм - 36-годишен служител по сигурността на търговски център, е бил арестуван за предполагаемия заговор, припомня БТА. Той трябва да се яви на изслушване в Челмсфордския кралски съд на 3 ноември.

Бившият ководещ на Уилоуби - Филип Скофийлд, напусна шоуто по-рано тази година, след като призна, че има романтична връзка с по-млад бивш колега.