Принцът на Йордания и бъдещата му съпруга се появиха под ръка на първия си официален ангажимент като сгодена двойка. Влюбените, които все още не са обявили дата за сватбата си, разгледаха изложба в Кралския хашемитски двор, посветена на историята на страната, като експонатите в нея лично им показа чичото на крал Абдула II - принц Хасан бин Талал.

Раджуа Халед Ал Саиф, която според тамошната преса не отстъпва по красота на кралица Рания, пристигна в правителствената сграда облечена в елегантна бяла риза с дълги ръкави, съчетана с черна пола миди пола, прибрана в талията с колан. Цялостната си визия тя бе завършила с бели обувки на висок ток и малка дамска чанта в същия цвят. Силно впечатление направи обаче нежното колие, което носеше на шията си, отдаващо почит на връзката им с Хюсеин, тъй като на бижуто проблясваха две висулки, изработени във формата на първите букви от имената им. Според множество издания стилът на брюнетката е вдъхновен и повлиян от бъдещата ѝ свекърва, която винаги очарова с избора си на тоалети. От своя страна принц Хюсеин ѝ бе заложил на класически черен костюм и бяла риза, чиито светове бяха в тон с тези, на които се бе спряла неговата избраница.

Вижте снимки >>

Споделяйки снимки от посещението им в своя личен Инстаграм профил, той написа: "Няма по-осведомен от принц Хасан, когато става въпрос за историята на Йордания и нашето хашемитско наследство. Раджва и аз имахме удоволствието да разберем това от първа ръка, докато той ни обясняваше повече за експонатите от изложбата".

Новината, че най-желаният ерген в страната е готов да обвърже живота си с нечий друг, развълнува не само жителите на хашемитското кралство, но и всички останали в Близкия изток, събуждайки в тях желанието да разберат повече за жената, успяла да открадне сърцето му.

Снимка: The Royal Hashemite Court

Така тяхното любопитство даде повод на различните издания да проучат бъдещата принцеса, за да предоставят на своите читатели повече информация за нея. Ето как я представиха те:

Раджуа е родена на 28 април 1994 г. в столицата на Саудитска Арабия - Рияд, което означава, че се е появила на този свят точно два месеца спреди своя любим, който проплаква за първи път на 28 юни същата година. Тя е най-малкото от четирите деца в семейството на бизнесмена Халид Саид и съпругата му Аза Ахмед Ал Судаири. Баща ѝ, който е главен изпълнителен директор на частната компания "Al Saif Group", предоставяща здравни грижи, строителство и охранителни услуги, е един от най-богатите мъже в държавата.

След като завършва гимназия в родината си, тя решава да прекоси земното кълбо, за да се установи в Ню Йорк, където учи в колежа по архитектура, част от Университета "Syracuse". Очевидно обаче дипломата, която получава там, не ѝ е достатъчна, ето защо заминава за Лос Анджелис, където продължава своето обучение в колежа FIDM - Fashion Institute of Design and Merchandising, осигурявайки си професионална степен по визуални комуникации. Преди да се върне у дома, постъпвайки в дизайнерското студио "Designlab Experience", в което и до днес показва на какво е способна, изпълнявайки различни проекти, тя е работила в архитектурна фирма в Града на ангелите.

Снимка: The Royal Hashemite Court

Таблоидите не уточняват как точно са се запознали с наследника на крал Абдула II и кралица Рания, но обръщат специално внимание на тържеството, в чиито рамки той я помоли да стане негова съпруга, състояло се в резиденцията на родителите ѝ. На него са били много от членовете и на двете фамилии, отишли да споделят радостта на влюбените, присъствайки на церемонията в тяхна чест. Според сп. "Vogue Arabia" престолонаследникът на Саудитска Арабия - Мохамед бин Салман е бил възпрепятстван да посети събитието, но е пожелал "успешен и щастлив съвместен живот" на двойката в телефонен разговор с тях.

Що се отнася до това какво мисли Рания за годеницата на своя първороден син, наскоро Нейно Величество използва социалните мрежи, за да я поздрави, приветствайки я в семейството си.

"Развълнувана съм да посрещна трета дъщеря в нашето семейство! Толкова сме щастливи и за двама ви", написа тя.

Според National News Раджуа действително приема модни съвети от бъдещата си свекърва, тъй като за снимката, с която Кралският хашемитски съд обяви хубавата вест, тя носи дизайнерски дрехи, който е комбинирала с чифт обеци от бяло злато и жълти диаманти на марката "Stephen Webster", взети назаем от кралицата.

Снимка: The Royal Hashemite Court

Тъй като Хюсеин е първи в линията за наследяването на йорданския трон, Раджуа най-вероятно ще има все повече отговорности, които ще трябва да изпълнява занапред. В момента принцът оглавява благотворителна фондация, а освен това се занимава с организацията на дейностите при визитите на други кралски особи в Близкия изток.

Някои медии вече сравняват прекрасната двойка с херцога и херцогинята на Кеймбридж, като отбелязват приликата между плисираните тъмносини рокли, които Раджуа и Кейт Мидълтън носеха на кадрите от своя годеж.