Днес е трудно да повярваме, че не много отдавна холивудските величия са били нормални хора, разхождащи се по улиците като всички нас. Все пак звездите са звезди, защото са високо, нали?

Но преди късметът да им се усмихне и те да изгреят на небосклона, са водили обикновен живот. Това не означава, че страдат от липса на талант, тъй като той е жизнено необходим в конкурентната среда на шоубизнеса.

Въпреки заложбите си, обаче, следващите знаменитости са достигнали славата, защото са били на точното място, в подходящия момент.

Чарлийз Терон

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Очевидно Терон умее да крещи по много артистичен начин, след като бива "открита" за големия екран, докато вика на банков касиер. Тя се мести от Южна Африка в Холивуд на 18 г. и по това време обитава стая в евтин хотел. Един ден отива в близък клон на банка, за да осребри чек с последните си пари, но работникът отказва да го стори. Ситуацията е почти на живот и смърт, защото ако красавицата не е разполагала с нужните средствата, с които да заплати престоя си, е щяла да бъде изхвърлена на улицата. Тогава до нея се приближава мъж, който ѝ помага. В крайна сметка, след попълването на куп документи, тя успява да вземе парите, но и визитката на услужливият господин, който се оказва агент на таланти. Само няколко месеца по-късно Чарлийз е поканена да изпълни първата си роля в "Децата на царевицата III".

Натали Портман

Снимка: БТА

Натали привлича вниманието на представител на козметичната марка "Revlon" съвсем случайно, докато си похапва пица в заведение. И въпреки че е поласкана от предложението му да се занимава с мода, тя казва на мъжа, че не това е желанието ѝ. Вместо това му споделя, че иска да се изявява в киното. Няколко поредни лета тя трупа опит като участва в театрални постановки и през 1993 г. се явява на кастинг за роля във филма на Люк Бесон - "Леон: Професионалистът". Първоначално не я одобряват за образа на Матилда, понеже била прекалено млада. След още няколко прослушвания, обаче, Бесон все пак я взема в продукцията си.

Мел Гибсън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ако не беше добър приятел, едва ли днес Мел Гибсън щеше да бъде звезда. Негов близък познат го моли да го закара с колата си на прослушване и макар че предишната вечер Гибсън се сбил в бар и цялото му лице било подуто и посинено, той се съгласява. Нараняванията му не остават незабелязани от режисьора Джордж Милър, който счита, че Мел ще бъде идеално попълнение към злодеите на заден фон в лентата "Лудият Макс". Няколко седмици по-късно обаче, когато го вижда на снимачната площадка без оттоците, Милър решава, че заради хубавата му визия ще бъде далеч по-подходящ за главната роля. Поне така разказва историята самият Гибсън.

Дженифър Анистън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Днес тя е една от най-популярните жени на планетата, благодарение на ролята си в сериала "Приятели", но истината е, че за малко да не успее да пробие в Холивуд. След редица провалили се комедийни проекти, тя се сблъсква с телевизионния изпълнителен директор - Уорън Литълфийлд, на бензиностанция на булевард "Сънсет". Тогава, в момент на отчаяние, тя го пита дали някога ще дойде и нейният звезден час. Той я окуражава да продължава да опитва и да не се отказва от мечтите си, като не спира да се явява на прослушвания... А по-късно именно той е човекът, който ѝ изпраща сценария на "Приятели".

Аштън Къчър

Getty Images/Guliver Photos

Една вечер през 1996 г., когато е бил студент по "Химично и биохимично инженерство" в държавния университет в Айова, Къчър решава да разпусне от ученето и отива в нощен бар. Там се запознава с първия си агент, който го убеждава да се яви на състезание за модели. След като печели първото място, той се отказва от висшето си образование и започва да се снима за марки като "Versace" и "Calvin Klein". Само след 2 години получава главна роля в "That "70s Show"

Дженифър Лорънс

Getty Images/Guliver Photos

Когато е на 14 г. тя посещава Ню Йорк, където, разхождайки се из Манхатън, попада в полезрението на кастинг агент. Той веднага я кани в офиса си, където ѝ дава да прочете няколко реплики за предстояща тв реклама на фъстъчено масло. Изпраща я на прослушването, където направо се влюбват в нея. Така Лорънс започва да се изявява като модел и в крайна сметка прави телевизионния си дебют в "Монк" през 2006 г.

Чанинг Тейтъм

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Вместо след гимназията да се възползва от предложената му пълна футболна стипендия и да учи в колеж, Чанинг започва работа като стриптийзьор в град Тампа. Една вечер в клуба идва мъж, който му предлага да замени пилона с фотографските обективи. И макар първоначално Тейтъм да не му вярва, все пак решава да опита. Той бързо става популярен модел, който след редица снимки за известни марки дрехи и бельо, получава второстепенна роля в реклама на "Pepsi. Точно тя изиграва ключова роля, за да го изберат за участие във филма "В ритъма на танца" през 2006 г.