Тази година кралските особи празнуват първия си Великден без кралицата, а според кралския експерт Ингрид Сюард, Кейт Мидълтън вероятно ще се заеме с организацията на празника.

Пред "The Sun" Сюард разкри, че планират голямо семейно събиране, а в списъка с поканените са буквално всички от кралското семейство.

"Винаги е една и съща група и така е от много години", продължава Сюард и добавя, че: "Кейт е страхотен организатор и почти е сигурно, че ще организира лов на великденски яйца. Могат също така да отидат в кралския дворец и да видят конете там, освен това има и закрит басейн за плуване и понита, които могат да яздят."

Що се отнася до местоположението, великденските дейности ще се проведат в замъка Уиндзор.

"Великденските празненства, както е известно, винаги са били в Уиндзор. Кралската сбирка не е толкова голяма, колкото беше преди, и винаги се е въртяла около децата и внуците. Закуската на Великден винаги е с украсени варени яйца и се разменят малки подаръци, но без нищо скъпо."

Снимка: Getty Images

Междувременно семейството ще вечеря заедно, а малките деца ще се хранят в трапезарията на детската стая. Кралицата винаги е казвала, че докато не могат да държат правилно нож и вилица, не могат да се хранят на масата, но Чарлз може би е смекчил малко това правило. Не е ясно дали Мегън Маркъл и принц Хари са поканени на това събитие, но предвид факта, че живеят в Калифорния, има вероятност да не присъстват. Въпреки това двойката може да се появи за коронацията на краля през май.

Снимка: Getty Images