През вече далечната 2004 г. всички си паднахме по романтичната комедия "50 първи срещи". Някои от нас са гледали филма повече от веднъж, други може би повече от 50 пъти... Вероятно защото се възхищавахме на упоритостта и усилията, които Хенри Рот полагаше, за да впечатли своята любима Луси. Заради травма, причинена от катастрофа, тя се будеше всяка сутрин, вярвайки, че е 13 октомври 2002 г. Момичето във филма, в чийто образ влезе Дрю Баримор, страдаше от загуба на паметта и не си спомняше нищо след деня на инцидента.

Въпреки това Хенри Рот - Адам Сандлър в тази роля, правеше всичко възможно, за да накара Луси да се влюбва в него всеки ден, правейки уникални неща. Макар да знаеше, че тя няма да си спомня нищо след като мине нощта.

"50 първи срещи" е един от филмите, в които Адам Сандлър и Дрю Баримор си партнират. Другите са "Сватбеният певец" от 1998 г. и "Заедно по принуда", който направиха през 2014 г.

16 години след участието им в "50 първи срещи" обръщаме поглед към актьорите в главните роли, за да видим как са се променили те.

Адам Сандлър като Хенри Рот

Снимка: Sony Pictures, Adam Sandler / Instagram

Актьорът, който в тази комедия ни накара да се смеем, да плачем или и двете едновременно, на този етап е участвал в почти всеки аспект от създаването на филми. От помощ при писането на сценарии до изпълнителен продуцент. Той е доказал, че има многофункционален подход към киното и от 1999 г. насам притежава собствена филмова компания Happy Maddison.

На 53 г. Сандлър не ни се струва чак толкова остарял. В свободното си време той всъщност прави музика, а неотдавна подписа договор с Netflix за издаването на 4 филма. А, да не пропуснем и факта, че през последните години негови екранни партньорки бяха Салма Хайек и Дженифър Анистън.

Дрю Баримор като Луси Уитмор

Снимка: 50 First Dates / Sony Pictures, Drew Barrymore / Instagram

Актрисата, която е на 45 години, вече има сериозен списък с филми, в които се е снимала, тъй като тя се изявява в киното още от дете. Тя е доказала не само таланта си в комедията, но се разви и като успешен режисьор, продуцент и дори фотограф. Има около 13 милиона последователи в Инстаграм, което е доказателство, че за нея е съвсем естествено да показва какво прави в личния си живот и в свободното си време.

Дрю има две дъщери - Олив и Франки, като и двете са родени години след излизането на "50 първи срещи".

Роб Шнайдер като Ула

Снимка: 50 First Dates / Sony Pictures, Super Festivals / Wikimedia Commons

Роб е на 56 години. Той започва кариерата си като комедиант още след завършване на гимназията и е предимно познат със забавните си роли. До ден днешен извиква усмивки по лицата на хората. Последният проект с негово участие "The Wrong Missy" имаше своята премиера по Netflix на 13 май тази година.

Шон Астин като Дъглас Уитмор

Снимка: 50 First Dates / Sony Pictures, Sean Astin / Twitter

Актьорът е вече на 49 години, но и той може да се похвали с дълга кариера. Първата му роля е през далечната 1982 г., но най-запомнящата се е тази на Сам - верният приятел и спътник на Фродо във "Властелинът а пръстените".

На своя уебсайт Астин се определя като актьор, режисьор, продуцент, бегач, активист, писател, съпруг и баща. Голямата му страст извън киното са маратоните на дълго разстояние.

Дан Акройд като доктор Кийтс

Снимка: 50 First Dates / Sony Pictures, Dan Aykroyd / Twitter

Дан Акройд, на 67 години, е популярен канадски писател, актьор, певец и сценарист, който благодарение на многото си филмови роли, си е спечелил признание като комедиант.

Но като всеки добър актьор, той е влизал и в драматични образи, като във филма "Да возиш Мис Дейзи".

Последният му проект, който все още не е завършен е "Ловци на духове 3", в който Акройд влиза в ролята на д-р Реймънд Станц. Очаква се филмът да излезе през март 2021 г.

Освен това Дан Акройд е музикант с няколко албума зад гърба си.

Лусия Стръс като Алекса

Снимка: 50 First Dates / Sony Pictures, Lusia Strus / Instagram

Тя е на 50 години и е родена в Чикаго, но има украински произход. Кариерата ѝ е успешна смесица от театър, кино и литература. Всъщност Стръс е известна писателка.

Блейк Кларк като Мартин Уитмор

Снимка: Sony Pictures, U.S. Air National Guard / Wikimedia Commons

Кларк е вече на 74 години. Посветил е живота си на комедията, а напоследък и на озвучаването на анимационни филми, като "Играта на играчките" 3 и 4, в които е гласът на кучето Слинки.

В продължение на 20 години е участвал в комедийни шоу програми като стенд-ъп комедиант. Снимал се в около общо 50 филма и тв програми.

Ейми Хил като Сю

Снимка: 50 First Dates / Sony Pictures, Amy Hill / Instagram

Ейми Хил е театрална и филмова актриса на 67 години. Освен че се е снимала в киното, тя също е озвучавала анимации, като "Лили и Стич". В момента се снима в повече сериали, включително в "Магнум", който понастоящем се излъчва и у нас.

Алън Ковърт като Том 10-те секунди

Снимка: 50 First Dates / Sony Pictures, Allen Covert / Twitter

Ковърт е един от актьорите които са много близки с Адам Сандлър в живота. Той се появява и в други филми на Сандлър. Той е на 55 години - актьор, комедиант, сценарист и продуцент.

През последните години Алън Ковърт не се е снимал в много продукции, но работи зад камера по филмите в компанията на Сандлър.

Мая Рудолф като Стейси

Снимка: 50 First Dates / Sony Pictures, Maya Rudolph / Instagram

Актрисата е на 47 години и се изявява още като певица, както и в озвучаването на филми. Тя е гласът на Матилда в "Angry Birds 2".

От 2001 г. насам има връзка с режисьора Пол Томас Андерсън и двамата имат 4 деца.

Помайкай Браун като Ник

Снимка: 50 First Dates / Sony Pictures, Pomaika'i Brown / Facebook

59-годишният Помайкай, който е странният готвач от филма, всъщност не е актьор, а музикант. Той започва кариерата си на 12 години, като свири на укулеле. Заедно със съпругата му Тони сега управляват тяхна продуцентска компания, издават полинезийска музика, тв продукции и фолклорни програми.