Тазгодишните подаръчни торби, които номинираните за "Оскар" ще получат, включват луксозни пътувания, лакомства и кубче на Рубик, предават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

За 22-ра година Лаш Фари, основател на базираната в Лос Анджелис маркетингова компания Distinctive Assets, подготвя комбинация от дарове за избрани номинирани за отличията.

"Наричаме ги "Всички печелят" и действаме независимо от киноакадемията, което означава, че аз решавам кой да получи подаръчна торба. А това са само най-добрите номинирани за актьорско майсторство и режисура", каза Фари. "Тази година са 25 души".

Торбата включва близо 60 предмета на стойност над 170 000 долара, като най-скъпият от тях е пътуване до луксозна хижа в швейцарските Алпи.

Компаниите плащат такса, за да бъдат включени в подаръчния пакет, но представянето им на вниманието на известните личности може да е безценно. Сред другите артикули са козметика, шоколадови бонбони, вдъхновени от филми, изискани пуканки, продукти за подпомагане на съня, както и кубче на Рубик.