Няма съмнение, че и жената до крал Фелипе VI, и тази до Доналд Тръмп са очарователни. И двете съпруги имат вродена класа, неподражаема осанка и изграден стил, които демонстрират на всяко официално събитие, на което присъстват. Те също така притежават безпогрешен усет към модата и при всеки удобен случай показват безупречния си вкус към гардероба - без значение дали облеклото, което носят, е на луксозна марка или е дело на някой от достъпните брандове... Въпреки че само едната от тях реално си позволява да облича дрехи, които не възлизат на 3-месечната заплата у нас. Като тук кралицата повежда с една точка пред първата дама на Америка.

Вижте снимки >>

Но освен че изглеждат добре и са половинки на влиятелни мъже, оказва се, че двете дами имат още едно общо нещо, което делят. И то е... рокля. Всяка от тях наскоро се появи в дългата черна рокля от сатен с къси изрязани ръкави, завършващи с пайети, която е разнообразена със златни рози.

Първа обаче беше Летисия (втора точка за аристократката). Тя облече дрехата в края на месец ноември за 36-ите журналистически награди "Франсиско Кореседо", които се проведоха в Мадрид. За да завърши визията си, тя се спря на сандали на висок ток със златист мотив, който кореспондираше перфектно на мотивите по дрехата, дамската ѝ чанта тип "плик" и златните ѝ обеци, изработени във формата на цветя.

След нея, едва няколко седмици по-късно, за едно от последните официални събития за тази година, организирано в президентската резиденция, Мелания Тръмп се спря на същата рокля на стойност 1860 евро, която е дело на белгийската модна къща "Dries Van Noten". За разлика от испанката, стопанката на Белия дом бе решила да съчетае облеклото със златисти обувки на висок ток, като не носеше никакви аксесоари, с изключение на широката си усмивка.

В галерията можете да видите снимки на кралица Лесития и сами да прецените на коя дама тоалетът стои по-добре.