Изглежда, че Амбър Хърд се опитва да продължи с живота си, след като изгуби делото за клевета, което бившият й съпруг Джони Деп заведе срещу нея.

Припомняме, че през 2016 г. актрисата подаде молба за развод, като адвокатите й изискаха в допълнение да й бъде издадена и ограничителна заповед срещу актьора, с твърдението, че я е малтретирал физически и вербално. Освен това по думите й той е злоупотребявал и с различни субстанции.

Тогава Деп категорично отрече обвиненията, но въпреки това се съгласи на споразумение за развод и сумата от 7 млн. долара, които Амбър да получи. Самата тя тогава даде да се разбере, че ще предостави парите за благотворителност.

През 2019 г. обаче Деп заведе дело за клевета срещу Хърд, след като година по-рано тя написа статия в "The Washington Post", в която определя себе си като "публична фигура, представляваща домашното насилие". Последвалият процес, който беше предаван на живо по желание на актьора, разкри шокиращи детайли от живота, брака, развода и финансите на бившата двойка. Въпреки че ваденето на кирливи ризи застрашаваше репутацията и кариерата и на двамата, Деп успя да извлече доста ползи от делото - освен че спечели и трите иска за клевета срещу Хърд, журито му отсъди обезщетение в размер на 10 млн. долара. На Хърд пък бяха присъдени 2 млн. долара, за насрещния й иск срещу екранния карибски пират. Тя обаче си навлече много негативи по време на процеса, които безспорно повлияха на живота й занапред.

Джони Деп заведе дело за клевета срещу бившата си съпруга Амбър

Снимка: AP/БТА

Къде е Амбър днес? След като напусна Калифорния, актрисата продаде къщата си за 1 млн. долара и заедно с дъщеричката си Уна (родена от сурогатна майка) се премести да живее в Европа. Според нейни близки, тя вече не се чувствала добре в Америка и предпочитала да живее на по-спокойно място. Затова в началото се преместила в къща в Майорка, където се подвизавала не с истинското си име, а като Марта Джейн Канари. След като шумът около нея се поутихнал, се пренесла в Мадрид. "Там Амбър може да бъде майка и да се фокусира върху отглеждането на дъщеря си. Прекарва всеки ден с момиченцето, разхождат се в парка и се радват на времето, което прекарват заедно. Амбър е страхотна майка", споделя приятел на актрисата. По думите му тя вече се е отърсила от психическото напрежение покрай делото и вече била готова да снима.

Въпреки многобройните призиви на феновете на Деп, бившата му съпруга да бъде премахната от втората част на филма "Аквамен", тя и героинята й все пак ще се появят на екраните през декември тази година. Въпреки това ролята на Амбър вече била доста по-малка. Самата актриса сподели, че много се е борила да остане в проекта и е разочарована, че няма отново да бъде рамо до рамо с Джейсън Момоа през целия филм.

Амбър пази в тайна и по какви нови проекти работи. Засега тя се появи само на един филмов фестивал, през май 2023 г. в Таормина, където представи независимата си лента "In The Fire". В нея тя е в образа на психиатърка, която заминава за Колумбия, за да лекува малко момче, за което се смята, че е обсебено от дявола. Филмът беше заснет преди началото на съдебната й битка с Джони Деп.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО