Артър, Албърт или Шейн? Феновете на британската монархия не спират да гадаят какво ще бъде името на новороденото бебе на принц Хари и на съпругата му Меган.

Членовете на кралското семейство често предпочитат класическо име за отрочето си, но е възможно херцозите на Съсекс да направят нетрадиционен избор, пише агенция Франс прес, цитирана от БТА.

Ако решат да се придържат към традицията, могат да си изберат Чарлз, името на бащата на принц Хари, или на Филип, името на неговия дядо и съпруг на кралица Елизабет II. Артър, Джеймс, Албърт и Едуард също фигурират сред предпочитаните имена както от кралското семейство, така и от букмейкърите. Като Артър оглавява класацията според компанията за залагания "Уилям хил". За конкурентите от "Пади Пауър" фаворити са Александър и Джеймс.

Албърт е името на съпруга на кралица Виктория и на бащата на Елизабет II, който става Джордж Шести при възкачването си на престола. Това е и едно от имената на самия принц Хари.

Артър пък се свързва с легендарния крал Артур и Рицарите на кръглата маса. Но съпругата на принц Хари, бившата актриса Меган Маркъл може да сервира изненада. Тя сподели преди време, че много харесва името Грей. То било подходящо както за момченце, така и за момиченце. В родината ѝ САЩ най-популярните имена за новородени са Лиъм, Ноа и Уилям. В Обединеното кралство в челната тройка влизат респективно Оливър, Хари и Джордж.

Някои букмейкър залагат също на популярните в САЩ имена Брадли и Спенсър. Още повече че Спенсър беше моминското фамилно име на майката на принц Хари, Даяна Спенсър.