Неведнъж сме засягали темата, че под съблазнителната и лъскава опаковка на шоубизнеса всъщност се крие гнила сърцевина, оставаща невидима за очите на широката аудитория, която упорито продължава да се заблуждава, че развлекателната индустрия, осигуряваща разпознаваемост на своите представители, е едно от най-хубавите места, на които човек може да се озове. За съжаление обаче истината често е коренно различна, понякога болезнена, а в нередки случаи и нелицеприятна.

Поради тази причина много от днешните известни личности предпочитат да си мълчат, пазейки я за себе си, тъй като не се гордеят с цената, която са платили за своя успех. Да, на този свят, в който мечтите изискват немалки жертви, нищо идва даром... особено лавровият венец на славата, чиято стойност по принцип изисква тежки, дори непосилни компромиси.

Вижте снимки на Кали >>

И все пак сред онези, придобили популярност, има и такива, които не се притесняват да назовават нещата с истинските им имена, без значение колко неприятни могат да бъдат те, като по този начин демонстрират завидна смелост. Една от тях несъмнено е попфолк певицата Кали, чиято откровеност не само е добре позната, но и неведнъж в миналото е предизвиквала полемики със сериозен мащаб. В последното си интервю в предаването "Неделята на NOVA" на Мариян Станков - Мон Дьо, брюнетката за пореден път показа своята безпощадна прямота, говорейки критично за сферата, в която самата тя се изявява, а думите ѝ просто няма как да бъдат подминати.

Ето и няколко най-важните акценти в разговора ѝ с водещия. На въпроса дали шоуто е останало в нея, тя отговори:

"Продължава да бъде така, макар много да се промениха критериите ми. Аз също бях в графата на онези, които правеха нещата за пари, както всички хора в шоубизнеса, попфолка, телевизията, киното, театъра... Ние сме един вид своеобразни проститутки. Да, ние продаваме себе си, за да изкарваме пари, с които да покриваме разходите си. Само че нямам предвид, че го правим под формата на платена любов. Макар че някои и това вършат и това. Ние продаваме душата си... И всеки има цена. Боли, когато го правиш заради месечните ти сметки за ток, храна и т.н. Мен вече не ме боли, болеше ме, защото имаше време, в което аз продавах душата и изкуството си именно на тази цена - да мога да оцелея и да отгледам трите си деца. Реших обаче, че е крайно време да правя такава музика, каквато усещам с душата и сърцето си, пък който иска да ме употребява", заяви тя, допълвайки, че хората, желаещи да я чуват и виждат, макар отдавна да е спряла да се появява по клубните сцени, ще имат възможност да го сторят догодина, когато ще изнесе самостоятелен концерт.

В ефир изпълнителката на "Силна" каза, че попфолкът също е изкуство, понеже музиката и думите минават през слушателите. Тя обаче не премълча факта, че е съгласна с всеобщото мнение как въпросният жанр е виновен за начина, по който се е развило съвременното младо общество. Кали уточни, че не се явява като съдник, напротив, определя се за подсъдима, тъй като се причислява към хората, които по някакъв начин са опорочили младежта. По думите ѝ с нейните колежки са създали модел за подражание, касаещ външния вид, който е довел след себе масовото желание за голям бюст, месести устни, чипи носове, изгладени лица, скъпи дрехи и т.н.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от KALI (@kaly_music)

"Хората започнаха да си мислят, че всъщност най-важно е как изглеждат. Това се случва в голяма част от влиянието върху подрастващите, говоря респективно за момичетата, защото там най-ярко личи. Не че при момчетата не се случи същото. България е пълна с герои, с таланти, великолепни млади хора, които позволиха душевността им да закърнее, отделяйки внимание само на визията си", сподели Галина, както е истинското ѝ име.

Според нея най-големият грях на попфолка е, че изпълнителите не си дават сметка какво причиняват на потребителя. Тя каза, че това се случва в диапазон за по пет хиляди, десет хиляди или хиляда и петстотин лева.

"Превърнахме се в стендъп комеди артисти. Шоу да има! Младите хора вече не се интересуват толкова от певческите възможности на един артист от този жанр. Шоубизнесът в попфолка изобщо не е такъв, какъвто трябва да бъде. Той е пошъл. Няма никакво изкуство, а пошлостта идва от начина, по който представяме творчеството си. Аз лично изповядвам максимата, че предлагането култивира търсенето. А тук е точно обратното. Всички сме виновни за това, не са продуцентите, защото никой не може да те накара на сила да направиш каквото и да било. Глупостта и празноглавието ни накараха. Да, признавам, че в тази музика повечето хора не притежават този интелект, с който да защитят интереса си, създавайки желаната музика. Това е обвинение и към мен самата, защото и аз го правих в продължение на 20 години. Аз съм човек, който в последствие започна да чете книги и да се образова. Не може в цялото си свободно време да преглеждаш Instagram, Tik Tok и Facebook, вместо да прелистваш книга", категорична е Кали.

Тя е коментира и темата за трагичната кончина на младия си колега Денис Теофиков, споделяйки мнението си, че в България смъртта е готин маркетинг.

"Започват да те продават, защото си умрял, започват да те харесват по същата причина, но не те почитат заради таланта ти. Когато Тоше Проески почина, транспортираха тялото му с правителствения самолет, свалиха ковчега му, който бе покрит с флага на Македония, и цялата държава беше в траур. В България смъртта на Дени породи активност в социалните мрежи и много хора натрупаха популярност на негов гръб и за сметка на семейството му. Ниската ни култура го направи, липсата на състрадателност. Защото милосърдието и клюкарщина са две различни неща. Всички се опитаха да спечелят от неговата смърт. Да, и тези, искащи да съберат много харесвания в Tik Tok. Ако хората бяха съпричастни, нямаше да продължават да ровят по този пошъл начин в изминалите събития. Аз ще кажа, че всички сме виновни за загубата на Денис, понеже ако ние бяхме истински потребители на изкуство преди да си отиде, нямаше да позволим той да не бъде в "тренда", както го наричат в момента. Той абсолютно го заслужаваше. Липсата на Денис към днешна дата може да е инцидент, нещастен случай, непредумишлено убийство, но в никакъв случай не бих казала, че е самоубийство. За мен като абсолютно нормално мислещ човек, познаващ и следящ това момче отблизо, както и родителите му, не мога да кажа, че той би посегнал на живота си. А дали върви разследване, върви. Заради това Денис не беше опят от свещеник, което е отвратително. На Централни Софийски гробища дойдоха много хора, като на някои от тях им беше важно да ги видят, да се озоват по-късно в медиите. Попфолк светът по никакъв начин не отрази смъртта му извън социалните мрежи. Не видях и близките му приятели в попфолка, каквито имаше много, да са спрели участията си за един месец или 40 дни", изтъкна Кали.