Изминаха вече 5 години откакто Камерън Диас се появи за последно на големия екран, изпълнявайки ролята на г-жа Ханигън в "Ани". Оттогава тя напусна филмовата индустрия и отказва всички предложени ѝ проекти.

Вижте снимки на Камерън >>

Почитателите ѝ обаче не спират да се надяват, че ще дойде денят, в който до нея ще достигне правилният сценарий, който ще я накара отново да застане пред камера... За жалост това може никога да не се случи.

Самата тя сподели, че се е пенсионирала от актьорската професия и няма намерението да промени решението си.

В свое скорошно интервю, което за нея е първо от много време насам, тя сподели, че се е сблъскала със славата още на 21-годишна възраст. За последните 25 г. тя е била под светлините на прожекторите, посвещавайки повече от половината си живот на киното и феновете ѝ, но сега е дошло времето да помисли за себе си и ролята си в този свят.

"Не ми липсва да бъда актриса, в момента се наслаждавам на свободата си", призна блондинката.

Диас предпочита да прекарва времето си със съпруга си Бенджи Мадън, който е музикант. Двамата се ожениха тайно през месец януари 2015 г. и оттогава са неразделни.

Все пак звездата от "Ангелите на Чарли" разкри, че не бездейства, чудейки се как да запълни времето си. Напротив - в момента се занимава с чисто нов проект, далеч от филмовото изкуство, който обаче ѝ е на сърце.

"Мисля, че 40-те години са най-хубавото десетилетие. През тях трябва да си напълно откровен със себе си. Имаш и възможността да наложиш необходимите промени, защото разполагаш с нужния опит. Също така, трябва да се освободиш от притесненията за всяко нещо... Това е такова облекчение", каза синеоката хубавица.