Кралица Камила отпразнува своя личен празник в кралското семейство. Днес тя навърши 76 години, отбелязвайки първия си рожден ден след началото на управлението на крал Чарлз III и коронацията на 6 май.

Близки до съпругата на монарха споделиха почитта си в социалните мрежи, като водещи бяха Кейт Мидълтън и принц Уилям. Двойката отправи своите пожелания на общата си страница в Twitter и Instagram.

"Много щастлив рожден ден на Нейно Величество кралицата", написаха те. Снимката, която избраха, бе от разходката на кралица Камила на тенис първенството Уимбълдън. 

Официалният акаунт на кралското семейство също честити рождения ден на Камила. "Пожелаваме на Нейно Величество много щастлив рожден ден днес!", написаха придворните.

Едни от тези, които изпратиха своите пожелания към Камила, бяха тези в историческото Уестминстърско абатство, където тя и крал Чарлз III бяха коронясани в началото на май.

Въпреки че е известно с това, че биеше камбаните си, за да отбележи рождените дни на многобройни високопоставени членове на кралското семейство, традицията се промени на фона на финансовите проблеми, свързани с пандемията COVID-19. Преди 2020-а камбаните отбелязваха рождените дни на 12 кралски особи. Кралица Елизабет, принц Филип и четирите им деца - Чарлз, Ан, Андрю и Едуард - получиха тази чест, както и Камила. Принц Уилям, Кейт Мидълтън и техните деца - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи - допълниха списъка.

Въпреки това, когато Уестминстърското абатство обяви графика на камбанния си звън за 2022 г., стана ясно, че камбаните ще отбелязват само рождените дни на кралица Елизабет и Чарлз. След смъртта обаче на Кралицата списъкът отново се промени - по-рано тази година камбаните забиха за рождените дни на Уилям и Кейт. Предстои да забият и за Кралят на рождения му ден на 14 ноември, както и за Деня на встъпването му в длъжност на 8 септември, когато ще се отбележи първата годишнина от смъртта на кралица Елизабет.

Колкото до празника на Камила - тя ще прекара рождения си ден без грандиозни празненства. Заедно с Чарлз имат някои официални задължения през следващата седмица, но след това вероятно ще започнат лятната си ваканция, която ще ги отведе в имението Балморал в Шотландия, информира "People".