Тъй като рапърът е изоставен от корпорации и осъждан от представители на индустрията, източници твърдят, че макар да разполага с голям запас от пари, той има и огромни разходи и скоро може да изпадне в затруднение, ако не намери начин да обърне посоката на развитие.

Източници, запознати с финансите му, твърдят, че Уест има пет източника на доходи и че четири от тях са били или напълно закрити, или силно компрометирани от антисемитския му изблик и подкрепата за белите супремасисти.

През последните години Уест е печелил пари от огромната си сделка с Adidas, от сделката си с Gap, от музикалния си каталог, от продажбата на нова музика и от концерти.

Adidas - която е истинският двигател на огромното му богатство - вече заяви по-рано тази седмица, че след като прекрати огромната си сделка с него за маратонките Yeezy, незабавно ще спре плащанията.

Embed from Getty Images

Източникът казва, че Gap, която прекрати двугодишната си сделка с него през септември, му дължи пари за продуктите YEEZYxGAP, които е продала между края на сделката и вторник, когато обяви, че изтегля стоките му от рафтовете заради спора.

Що се отнася до концертите, които би трябвало да са най-лесните пари, които звезда като Уест може да изкара, и надежден източник на бързи ликвидни пари - той трябваше да има шоу на стадион SoFi в Лос Анджелис на 4 ноември, но то беше отменено от мястото на провеждане, няма повече резервации и според вътрешни източници е малко вероятно местата да го резервират на фона на скандалите.

Embed from Getty Images

А що се отнася до новата музика,Уест има готов албум, но все още няма договор за разпространението му. Договорът му с дългогодишния лейбъл Def Jam изтече през 2021 г. Вътрешен човек казва, че записът вероятно все пак ще осигури нещо като спасителна линия, но че едва ли ще изкара нещо подобно на сумата, която е получавал за предишните си албуми.

"Той е многократен носител на "Грами" и има толкова много последователи, че албумите му веднага стават платинени", казва източникът и добавя, че е трудно да се повярва, че никой не би искал да приеме такава сделка, която не може да се загуби.

Остават авторските възнаграждения, които според "Билборд" му носят около 5 милиона долара годишно. "Това е достатъчно, за да плати сметката си за бензин за самолета", смее се вътрешен човек. През септември музикалният бранш съобщи, че екипът на Уест е изпробвал възможностите за продажба на каталога му за около 135 млн. долара, но изглежда не е имало сериозен интерес.

Затова източниците смятат, че макар да разполага с повече от 100 млн. долара в банката, той вероятно има достатъчно средства, за да издържи няколко "месеца".

"Всичко е свързано с паричния поток и с това дали и кога ще може да го съживи", казва един от източниците.

Снимка: Getty Images