Създаденият по поредицата от комиксите на "Марвел" на Рой Томас и Джин Колан - "Капитан Марвел" зае първо място по зрителски интерес и в България, сочат обобщените данни от киносалоните у нас, след като филмът регистрира рекордни приходи по целия свят.

Историята на едноименната жена-супергерой, която предшества тази от "Железният човек", е гледана от 26 749 зрители и има 318 091 лева приходи за първите три дни у нас.

На втора позиция е "Снежната кралица: Огледалното царство". Руската анимация за новите приключения на Герда, която трябва да се съюзи със Снежната кралица, за да победи крал Харолд, е гледана от вече 21 247 зрители и има 205 797 лева от билетите им за първите десет дни у нас.

Трета позиция е за биографичния "Семейни кютеци". Филмът, чиято основа е документалният филм за Сарая-Джейд Бевис - английска кеч-спортистка, в който участват Ник Фрост, Лина Хийди, Флоранс Пю, Джак Лоудън и Дуейн Джонсън-Скалата, е гледан от вече 14 587 зрители и има 134 481 лева приходи за двете седмици у нас.

Четвърта позиция е за анимацията "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят" по част от поредицата книги на Кресида Коуел. Приключенията на Хълцук и дракона Беззъб, които се сприятеляват с Нощен бяс, за да се справят със злия Гримел са видени от вече 120 342 зрители и имат 1 214 170 лева приходи за месец и половина на екраните у нас.

Пето място е за "Алита: Боен ангел", създаден по манга-поредицата на Киширо Юкито. Случващото се в 29-ти век, три века след Великата война, в която възродената от киборг-останки Алита започва да издирва спомените си, е гледано от 52 446 зрители и има 609 651 лева приходи за месец на екраните у нас.

Шеста позиция сред най-гледаните филми е на екшъна "Студено отмъщение", римейк на скандинавския филм от 2014 година на същия режисьор - Ханс Петер Моланд - по същата тема. Изместеното действие в курортното градче Коху - недалеч от Денвър, в което смъртта на сина на шофьор на снегорин предизвиква поредица от убийства за търсене на отмъщение, е гледано от 21 162 зрители и има 200 635 лева приходи за трите седмици у нас.

Комедията "Всичко, което не искаш да знаеш за родителите си" е на седмо място сред най-гледаните десет филма у нас. Историята с Алек Болдуин и Салма Хайек, които играят двама предпочитащи чашката пред ежедневните проблеми родители, търсещи начини да осигурят бъдещето на дъщеря си, въпреки крайното им обедняване, е гледана от 25 945 зрители и има 244 005 лева приходи за петте седмици у нас.

Осмо място е за трилъра "Честита нова смърт", продължаващ историята от първия филм. Заплитането на сюжета включва обаче повече приятели на колежанката Трий, чиято задача е да разкрие убиеца ѝ, за да спре безкрайното повторение на един и същ ден, е гледано от 28 122 зрители и има 249 785 лева приходи от билетите им за месец на екраните у нас.

Девета позиция е за "Lego Филмът 2", продължаващ случките от първия филм от 2014 година. Пътуването на Емет, Батман, Луси и техните приятели, за да се справят с космическите нашественици, е гледано от 24 833 зрители и има 238 605 лева приходи след петте седмици у нас.

Десето място е за носителя на "Оскар" за главна женска роля и същата награда от "Златните глобуси" и венецианския фестивал - "Фаворитката". Историческият разказ за времето на Анна Стюарт - болнавата британска кралица, която заменя най-близката до сърцето си лейди Сара с прислужницата Абигейл, е гледан от 16 368 зрители и има 146 899 лева приходи за петте седмици у нас.