Матю Макконъхи събира в найлонови пликове дневници, салфетки, аудиокасети и други спомени от пътуванията си още откакто е тийнейджър, а в края на 2020 г. спомените му от САЩ и света влязоха в книга със заглавие "Зелени светлини" ("Greenlights").

В книгата Макконъхи разказва за обиколката си с каравана на САЩ, за пътуванията си до Амазония и Австралия (където през 2019 г. откри своя собствена луксозна вила тип кабина за отдих в пустошта).

Пред медиите актьорът разкри, че в заглавието влага смисъла на одобрението и потвърждението, от което имаме нужда, за да си кажем: "Давай! Тръгвай! Още едно моля!".

Разгледайте галерия >>>

В интервю пред "Форбс" по повод излизането на книгата Матю Макконъхи споделя някои от любимите си неща, които обича да прави, докато е на път. Малките неща, които го изпълват с радост и чувство за удовлетворение.

Книгата "Зелени светлини" (Greenlights)

Снимка: Greenlights by Matthew McConaughey

Едно от тях е винаги да си води дневник, в който да описва преживяванията и мислите си, докато пътува. Прави го от тийнейджърските си години и споделя, че още тогава е имал усещането, че един ден ще иска да погледне тези записки и "да открия общия знаменател на всичко, което съм научил в живота - какво е свършило работа и какво не е."

Понякога си води бележки с маркер върху ръката, друг път драска на салфетка от заведение или си записва мисли на аудиокасета.

Спомените, грижливо опаковани в найлонови пликове, дълго се трупат на бюрото му. Преди 4-5 години решава да прегледа какво съдържа планината от пликове. Така се появява и идеята за книгата.

"Може би най-якото нещо беше да видя, че нещата, които са ме интересували, когато съм бил на 15, все още ме вълнуват на 50," разказва още той пред списанието.

Актьорът споделя, че едно от любимите му неща е да шофира. Макконъхи има период в живота си, след като става холивудска звезда, в който обикаля из Щатите с каравана.

"Харесваше ми да мога да сменям гледката в задния си двор, когато ми скимне. Бяхме само аз и кучето ми и си изкарахме страхотно."

Прави го и за да достигне до места, където хората няма да го разпознават. По същата причина си организира пътувания до Африка и по река Амазонка.

Интериор на еко кабината на Макконъхи

Снимка: Getty Images

В края на 2019 г. Матю Макконъхи си партнира с екологичната кампания на известна марка уиски в изграждането на еко кабина в пустошта край Сидни.

Мястото е съчетание от лукс, откъсване от света и грижа за природата. Намира се на крайбрежието, изградено е от устойчиви материали и разполага със соларни панели. Освен това няма безжичен интернет, за да стимулира посетителите да се свържат с природата, а не с Инстаграм - концепция, която е в унисон с вижданията за света на самия актьор.