Един от неписаните закони на Холивуд гласи, че по-голямата част от известните актьори са изключително непостоянни в чувствата си. Предвид факта, че са превърнали професията си в начин на живот, те срещат повечето от партньорите на снимачната площадка. Но независимо от силата, с която започват взаимоотношенията им, широката аудитория сякаш несъзнателно очаква кога ще настъпи краят на връзката им. Обич със срок на годност - това е проклятието на звездите.

Разбира се, има и двойки, които успяват да преодолеят както изпитанията на времето, така и натиска на медията и славата, придържайки се към всички онези причини, които са ги събрали в началото. Нещо повече, при тях страстта не губи своя интензитет, напротив - с годините той единствено нараства.

Вижте Кърт и Голди през годините >>

Един такъв пример са Кърт Ръсел (68 г.) и Голди Хоун (74 г.), които са заедно вече 36 години - време, равностойно на почти цяла вечност по холивудските стандарти. Интересен факт е, че за тях Менделсон никога няма да прозвучи, защото те много отдавна са се заклели да не вдигат сватба, но по-важното е, че всеки ден казват "Да" на любовта си...

Тяхната история е толкова интересна, че си заслужава да се разкаже.

1966 г. - Когато Кърт срещна Голди

Снимка: Скрийншот DailyStuff

Двамата се запознават по време на снимките на продукция на "Дисни", носеща заглавието "The One and Only, Genuine, Original Family Band". Противно на очакванията, обаче, романсът им не започва в мига, в който погледите им се засичат, както става по филмите.

"Бях на 21 г., а той на 16 г. Помислих си, че е хубав, но в същото време бе прекалено млад. Години след това се срещнахме отново и си спомних, че го харесах още първия път. По-късно се оказа, че всеки от нас си е дал обещание да не излиза с актьор, а то какво се сучи... Това доказва, че човек наистина никога не трябва да казва "никога", разказва Голди в свое интервю за BBC Radio 4.

1983 г. - Понякога дори изтърканите свалки вършат работа...

Въпреки че Кърт винаги е притежавал обаяние и чар, които са привличали представителките на нежния пол към него подобно на магнит, той е използвал клиширана фраза, за да спечели Хоун.

"Именно филмите ни събраха. След общата ни работа по лентата от 1966-та, се сблъскахме отново 17 г. по-късно на снимачната площадка на "Двойна смяна". Не се бяхме виждали отдавна и не знаех как времето я е променило... когато застанахме отново един срещу друг имах ужасен махмурлук и изрекох първото нещо, което ми мина през ума. Взех, че изтърсих: "Човече, имаш страшно тяло". Стана толкова бързо, че изобщо не се замислих как ще прозвучи. Но тя отговори: "Ами, благодаря", сподели Ръсел през 2017 г. по време на участието си в тв предаване.

1983 г. - Романтичната среща, която не мина по план, но се увенча с успех

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Една вечер, докато все още снимат "Двойна смяна", двамата решават да пренесат репетициите на танцова сцена, която им предстои да изиграят, в реални условия. Тогава Кърт води Голди в нощен бар "The Playboy Club". Обаче вместо да упражняват хореографията на дансинга, те прекарват часове наред в разговори, след което идеята да се разделят им се вижда непосилна... затова отиват в къщата на Хоун, която по онова време все още е била в ремонт, тъй като тя я е купила съвсем скоро. Застанали пред прага на имота се оказва, че имат "малък" проблем - ключът бил в работниците. Поради тази причина им се налага да влязат с взлом в новия ѝ дом.

"Все пак намерихме начин да проникнем и се качихме на втория етаж, където си представяхме как ще изглеждат помещенията, когато се обзаведат. Тъкмо бяхме стигнали до спалнята и полицията взе, че нахълта", казва актьорът пред сп. "People".

Е, въпреки непредвидения екшън, вечерта не завършва никак зле за тях. След като дават подробни обяснения на полицаите, двамата наемат хотелска стая и още на следващия ден заживяват заедно.

1986 г. - Раждането на Уайът Ръсел

Преди да срещне Кърт и да се влюби в него, Голди вече има две деца - Кейт и Оливър Хъдсън, които ражда от певеца Бил Хъдсън. Той е вторият ѝ съпруг, като бракът им продължава от 1976 до 1982 г. Първият ѝ мъж е актьорът Гъс Триконис, двамата се женят през 1969 г., но седем години по-късно се развеждат.

От своя страна Кърт има син - Бостън Ръсел, от бившата си съпруга Сасън Хъбли, за която е женен от 1979 до 1983 г. През 1986 г. Голди дарява любимия си с второ момче - Уайът Ръсел. Любопитно е, че и трите деца се ориентират към киноиндустрията и днес са актьори. Най-голям успех постига Кейт Хъдсън, която, посредством множеството си участия в романтични комедии, се е превръща в една от любимките на Америка.

"Често се събираме цялото семейство за вечеря. Дъщеря ми живее през няколко къщи от нашата, надолу по улицата, затова имам щастието да я виждам непрекъснато", споделя Голди.

1987 г. - Да паднеш зад борда

Снимка: Metro-Goldwyn-Mayer

Това е годината, в която двамата отново участват заедно във филм, но за разлика от първите им две съвместни ленти, в които им поверяват второстепенни персонажи, този път те влизат в образите на главните действащи лица. "Зад борда" и до днес е сочена за една от най-добрите комедии, правена някога. Разбира се, голяма част от успеха на продукцията се дължи на дуото, очаровало зрителите. Човек може да усети химията между двамата, която струи от екрана.

И макар Голди неведнъж да е казвала, че те избягват да гледат собствените си филми, наскоро тя призна, че преди време са решили да си пуснат "Зад борда". В шоуто на Джеймс Гордън блондинката заяви, че това е отключило в съзнанието ѝ редица спомени.

"Понякога забравяме защо сме се влюбили. Тогава си припомних всички причини да обичам човека до себе си. Беше нещо, което си струваше да направим", признава тя.

1990 г. - Бракът не е всичко

Повечето хора си представят, че идеалният семеен живот започва след като се оженят, но това не важи за Ръсел и Хоун. Те никога не са имали намерение да минат под венчилото и дори изтъкват този факт като причина за щастието си.

"Справихме се отлично и без да се женим. Всеотдайни сме във връзката си, а не е ли именно това целта на брака? Докато сме влюбени, предани и честни един спрямо друг, значи всичко е наред. Отгледахме и възпитахме децата си блестящо, днес те са прекрасни хора. Свършихме чудесна работа, при това без лист хартия, който да вменява чувство за дълг. Обичам да се събуждам всяка сутрин и да виждам, че Кърт е до мен, знаейки, че имам избор. Наистина не намирам причина да вдигаме сватба", казва в свое интервю Хоун.

2017 г. - Звездите на небето и тези на булеварда

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През месец май 2017 г. двамата получават звезди на холивудската Алея на славата, на специална двойна церемония, на която присъстват още Кейт Хъдсън, Куентин Тарантино и Рийз Уидързпун. Тържествеността на събитието провокира Голди да се пошегува, че иска да се омъжи там и веднага, защото никога не е имала празненство като това.

"Ти си причината за чудесния ми живот! Всички звезди на небето или тези - на булеварда, не струват колкото теб", казва тогава Кърт на любимата си.

"Последното нещо, което ми прошепна, бе че винаги ще ме обича и цени... Беше толкова красиво", споделя Хоун пред сп. "People".

2018 г. - Не по-различни от всички останали

Почитателите им неведнъж са си задавали въпроса каква е тайната, която кара любовта им да гори силно през всички тези години. Оказва се, че Кърт Ръсел има съвсем прост отговор, който сподели миналата година в свое интервю.

"Вижте, повтарям това вече 35 години... Не мисля, че с Голди се различаваме от останалите двойки. В действителност ние преминаваме през едни и същи неща, подобно на всички. Най-важното в една връзка са хората, които я изграждат, и през какво преминават. Винаги ще има възходи и падения, но според мен от значение е, след толкова много години да се научите да преживявате всяка една емоция, лоша или добра, заедно. Да преминавате през живота като един", заяви актьорът миналата година.

2018 г. - Добре дошла, малка Рани

Снимка: Официален профил в Instagram

През октомври м.г. Кейт Хъдсън роди дъщеря, която заедно с половинката ѝ Дани Фуджикава кръстиха Рани Роуз. Голди и Кърт прекарват всяка свободна минута със своята внучка, която внася допълнително радост в живота им. Някои фенове откриват прилика между детето и Хоун, твърдейки, че когато порасне, Рани ще изглежда точно като баба си.

И до днес...

Кърт Ръсел и Голди Хоун продължават да пишат своята романтична история, доказвайки, че дори след повече от 3 десетилетия и неизброим брой пъти, в които са ги повтаряли, думите "Обичам те" могат да запазят своя смисъл. Тази година те посрещнаха 68-ия рожден ден на актьора в Хавай, където се отдадоха на редица забавления - точно като онези щури младежи, които някога са били... и донякъде все още са.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos