Няколко членове на екипа, снимащ продължението на "Гладиатор" в Мароко, бяха ранени при инцидент на снимачната площадка, съобщи BBC.

Продуцентската компания на филма "Paramount Pictures" каза, че нараняванията не са животозастрашаващи и са настъпили по време на заснемане на планирана каскадьорска поредица.

Хората са в стабилно състояние и се лекуват, се казва в изявлението.

По-рано тази седмица "Sun" съобщи, че е имало експлозия и шестима души са отишли в болница.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Animated Times (@animatedtimes)

"Беше ужасяващо - огромна огнена топка излетя нагоре и помете няколко човека от екипа по пътя си. През всички тези години на снимки, никога не съм виждал толкова страшен инцидент", казал източник пред вестника.

"Всички на терен, от хората зад кадър до звездите в каста, бяха разтърсени от това", добавил вътрешния човек. 

В изявление говорител на "Paramount Pictures" каза: "Екипите за безопасност и медицинско обслужване на място успяха да действат бързо, така че засегнатите незабавно да получат необходимите грижи". 

Те казаха, че имат строги процедури за безопасност във всички техни продукции и ще предприемат всички необходими предпазни мерки, когато възобновят снимките.

Според "Variety" няма пострадали членове на актьорския състав, но шестима души са получили лечение заради изгарянията, а четирима остават в болница.

Сър Ридли Скот, който режисира оригиналния исторически драматичен филм от 2000 г., се завръща, за да режисира втората част, която е планирана да излезе през ноември 2024 г.

Все още не е обявено заглавие за продължението, в което участват актьорът от "Нормални хора" Пол Мескал, Дензъл Уошингтън и Кони Нилсън.

Снимка: Getty Images

Оригиналният филм спечели пет Оскара, включително най-добър актьор за Ръсел Кроу, който играе римския генерал Максим Децим Меридиус заедно с Хоакин Финикс като император Комод.

Снимка: Getty Images

Филмът, който се развива по време на разцвета на Римската империя, показва Максимус като военен герой, преди да бъде принуден да стане гладиатор.

Гладиатор спечели 457 милиона долара (355 милиона паунда) в боксофиса и възроди жанра на историческата епична драма, който беше демоде от десетилетия.