Каската на Том Круз от филма "Топ гън", светлинният меч на Оби-Уан Кеноби от "Междузвездни войни", боксови ръкавици от "Роки" и космическият кораб от филма "Пришълецът" ще бъдат предложени на търг в Лос Анджелис през август и се очаква да бъдат продадени за половин милион долара.

Търгът, на който ще бъдат предложени предмети и аксесоари, използвани в холивудски продукции от именити актьори като Харисън Форд в "Индиана Джоунс" и Клинт Истууд в "Джоузи Уелс извън закона", ще се проведе на 26 и 27 август, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Огромният макет на космическия кораб "Ностромо", дълъг над три метра, от култовия филм на Ридли Скот "Пришълецът", се очаква да бъде продаден за 300 000 до 500 000 долара. Макетът е построен основно от дърво и метал. Както повечето от лотовете на търга, и той е бил собственост на член от екипа, заснел филма през 1979г. Космическият кораб е реставриран и подготвен за продажба, след като години наред бил изоставен под найлоново покривало във външен двор.

космическият кораб "Ностромо" от "Пришълецът"

Снимка: Prop Store

Каската на Том Круз от "Топ гън" се оценява на около 70 000 долара.

каската на Том Круз от "Топ Гън"

Снимка: Prop Store

Колекционерите търсят такива неща - предмети от филми, с които са израснали, казва Брандън Алингър от организатора на търга "Проп Стор".

ръкавиците на Роки

Снимка: Prop Store