Песните на "Queen" са известни по целия свят и произведенията на групата скоро може да се продадат за зашеметяваща сума, съобщава CNN.

Източник, запознат с музикалната сделка казвал пред CNN, че преговорите са "в ход" - "Universal Music Group" иска да придобие каталога на "Queen" от "Disney Music Group".

Информаторът добавил, че продажбата може да надхвърли 1 милиард долара и че сделката се "очаква да приключи в рамките на един месец".

Брус Спрингстийн беше предишният изпълнител, който влезе в новините по същата тема - през декември 2021 г. бе оповестено, че продава репертоара си за близо 500 милиона долара.

Тази сума си остава може би най-високата сума, за която е продаден музикален каталог, но ако продажбата на "Queen" се осъществи, ще бъде поставен нов рекорд.

Музиката на "Queen" със сигурност е толкова скъпа благодарение отчасти на спечелилия "Оскар" през 2018 г. филм "Bohemian Rhapsody", който разказа историята на създаването на групата с акцент върху покойния фронтмен Фреди Меркюри, като по този начин вдъхнови възраждането на популярността на бандата.

Джъстин Бийбър, творчеството на Дейвид Боуи и Стинг също наскоро бяха обект на такива сделки.