Един от неписаните закони на Холивуд гласи, че по-голямата част от неговите популярни представители са изключително непостоянни в чувствата си. Предвид факта, че са превърнали професията си в начин на живот, те срещат повечето от своите партньори на снимачната площадка. Независимо обаче от силата, с която започва техния романс, широката аудитория, следяща отблизо живота на известните, сякаш още от самото начало очаква тя постепенно да намалее, доближавайки ги все повече до края на връзката им. Обич със срок на годност - това е проклятието на звездите.

Разбира се, има и двойки, които успяват да преодолеят както изпитанията на времето, така и натиска на медията и славата, придържайки се към всички онези причини, които са ги събрали на първо време. Нещо повече, при тях страстта не губи своя интензитет. Напротив, с годините той единствено нараства.

Вижте снимки на Катрин и Майкъл >>

Един такъв пример са Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас, които сключиха брак преди повече от две десетилетия - време, равностойно на почти цяла вечност по стандартите на Меката на киното, където всичко е плашещо мимолетно, включително и човешките отношения. Въпреки високото си обществено положение, идващо с всевъзможни облаги, актьорите по нищо не се различават от всички останали съпрузи.

Без значение от мнението на мнозина, те също се сблъскват с проблеми, които понякога могат да поставят под въпрос тяхното съжителство, както всъщност се случи през 2013 г. Тогава двойката се раздели за кратко, но за щастие паузата в съвместния им живот, през която всеки от тях се справяше със затруднения от различно естество, ги накара да осъзнаят, че всъщност не могат един без друг.

Снимка: Getty Images

В свое скорошно интервю с вестник "Telegraph" 53-годишната носителка на "Оскар" говори за хубавите и лошите моменти, през които са минали с мъжа ѝ.

"Ако живеете с един и същ човек, будейки се до него всяка сутрин, то тогава е невъзможно да няма възходи и падения в съюза ви, а аз се събуждам до Майк в продължение на вече почти 25 години. Харесва ми да бъда омъжена, но все пак звучи налудничаво, когато се замисля за това. Ситуацията е като чанта "Chanel", за която си похарчил цяло състояние. Мислиш си, че вече ти е омръзнала и мислиш да я продадеш, но не можеш, защото дълбоко в себе си знаеш, че си привързан към нея, че я обичаш...", сподели откровено звездата в разговора с таблоида.

Привлекателната брюнетка, която продължава да властва над мъжките сърца, доказвайки че навремето с основание бе избрана да се превъплъти в хубавата Елена Монтенеро в "Маската на Зоро", разкри, че тайната на брака ѝ включва взаимно уважение и респект. Тя е на мнение, че ако се отнасяш към някого добре, то двамата ще извървите своя път до самия му край, без значение от спънките, които ще срещнете по него.

Снимка: Getty Images

"Никога не съм почувствала, че между нас има сериозна разлика във възрастта, макар той да е с 25 години по-голям от мен", признава Джоунс. "Спомням си как в миналото хората изрично подчертаваха, че когато аз стана на 50 г., той ще бъде на 75 г... Само че това е просто математика", категорична е тя.

Интересна подробност е, че двамата с Дъглас се раждат на една и съща дата, и по-точно 25 септември, но с четвърт век разстояние. Последния си общ личен празник те посрещнаха на остров Сардиния, където прекараха няколко дни на луксозната яхта на свои приятели. За специалната вечер обаче те слязоха от плавателния съд на суша, за да вдигнат наздравици в своя чест, посещавайки изискан ресторант.

Снимка: Getty Images