Австралийската певица Кайли Миноуг постави рекорд с новия си албум "Disco", като стана първата певица, чиито албуми са оглавявали британската класация в пет отделни десетилетия, съобщи Ройтерс.

Петнадесетият студиен албум на Миноуг е записван основно у дома й заради пандемията от новия коронавирус и регистрира най-добри продажби през първата седмица на продажби във Великобритания през 2020 г. с 55 000 продадени единици.

"Звучи ми щуро. Аз съм на 52 години", коментира Миноуг пред Ройтерс рекорда. С подобен рекорд е и Брус Спрингстийн.

"Disco" е осмият й албум начело на британската класация, с което тя изпреварва Клиф Ричард, Елтън Джон и Джордж Майкъл, които са с по седем.

Миноуг навлиза на музикалната сцена в края на 80-те години с продуцентите Сток, Ейткън и Уотърман.

"Когато Кайли дойде за пръв път в студиото, седна в един ъгъл с плетка и с Мат Ейткън си казахме "Боже, дано има нещо в нея". Но като застана зад микрофона Тя се оказа звезда", казва Сток пред Ройтерс.

Заедно записват четири албума, като първите два "Kylie"

(1988) и "Enjoy Yourself" (1989) оглавяват чарта. "Първият албум, който направихме, беше един от най-добре продаваните за десетилетието", каза Сток. "Много се гордея с това. Горд съм, че съм работил с Кайли, която се утвърди в бизнеса - само да оцелееш си е постижение. А тя се справя блестящо."