Кели Кларксън и Брандън Блексток най-накрая са постигнали споразумение за развода си.

Според споразумението 39-годишната Кели получава основно попечителство над двете деца на двойката - седемгодишната Ривър Роуз и петгодишния Ремингтън, които ще посещават 45-годишния си баща през един уикенд в месеца.

Певицата запазва и ранчото на двойката в Монтана, но бившият ѝ съпруг получава разрешение да остане там до 1 юни, стига да плаща наем от 12,5 хил. долара всеки месец. Съобщава се, че споразумението ще трябва да бъде преразгледано, ако Брандън напусне Монтана.

Първоначално той оспорва предбрачния договор на Кели, но съдията потвърждава валидността му, което означава, че заплатата на изпълнителката, която според американската преса възлиза на 20 милиона долара годишно, остава изцяло нейна.

Снимка: Getty Images

Според споразумението Брандън ще взема по 115 хил. долара всеки месец под формата на съпружеска издръжка до януари 2024 г. Той също така ще получава 45,6 хил. долара всеки месец под формата на издръжка, за да осигури комфортен живот на децата по време на престоя им при него.

Освен тези месечни плащания, той ще получи и еднократна сума от 1,3 млн. долара като част от уговорката. Решението бе звето след категоричното изпълнение на Кели на наградите ACM в понеделник, където тя изпя песента I "Will Always Love You" в чест на водещата на церемонията Доли Партън. През септември съдията предостави на музикалната звезда статут на свободна жена и премахна фамилията на Брандън от законното ѝ име. В професионалния си живот тя все още ще бъде известна като Кели Кларксън, въпреки че юридически е премахнала фамилията си.

Снимка: Getty Images

Тя е в шоубизнеса от 20 години, след като постига блестящ успех след победата си в певческия конкурс.

Издала е девет студийни албума след победата си в American Idol през 2007 г. Оттогава Кели успешно води и няколко сезона на "The Kelly Clarkson Show", нейното чат шоу в САЩ. Миналата година беше обявено, че предаването ще замени "Шоуто на Елън Дедженерис" като основно дневно токшоу на NBC.