Рапърът Kenndog, набира все по-голяма скорост, почитатели и гледания от всякакъв характер и размер с парчето си "Бетовен". Във видеото към него той е с бяла перука и фрак като великия композитор, мелодията, която върви отдолу на парчето е "На Елиза", а върху нея той нанизва своите рими.

"Бетовен" има 23 млн.стрийма по целия свят, клипът има 6 млн. гледания, заема места в Spotify Viral 50 класациите в 17 държави. У нас тракът също е един от най-стриймваните, като в момента заема 22-ро място в Spotify Viral 50.

Снимка:Орфей Мюзик

Kenndog е роден и израснал в Лос Анджелис. Рапърът доби мейнстрийм слава през 2021 с издаването на хитовия сингъл "Drip Like Me". Видеото има над 4.4 милиона гледания, а тракът е използван в над 1.3 милиона видеа в TikTok. Kenndog работи като чистач преди да го споходи славата, винаги намирайки вдъхновение в рапа, който слуша, докато върши бачка. За първи път той започва да рапира като замества лирики, които чува, със свои собствени. Впечатлени от римите му, приятелите на Kenndog го окуражили да запише видеа. Самите те се заемат да публикуват първото му такова видео в кола, за което получава незабавно положителни отзиви. Kenndog продължава да поддържа набралия успех със серия от сингли за Atlantic Records, започвайки с "Beethoven". Тракът в момента има над 225 млн. глобални Spotify стрийма и се превърна във вайръл тренд в TikTok с над 130 хиляди видеа. Тракът дебютира на #25 в класацията на Rolling Stone, Trending 25 Chart.