Това ще бъде първият ѝ албум след High Road от 2020 г. Записът е станал с помощта на суперзвездният продуцент Рик Рубин, който е работил с Red Hot Chilli Peppers и Run-DMC. За предстоящият албум се говори, че сякаш навлиза в "тъмните дълбини на човешката психика". Въпреки седемте песни, които попаднаха в Топ 10 на Обединеното кралство и хитовете по цял свят, Кеша публично се бори с вътрешните си демони, пише The Sun. Дори самата тя споделя: "Без тъмнината няма светлина". Във вторник изпълнителката на "Tik Tok" сподели буквалния превод на заглавието на новия си албум, което се отнася до закона, който позволява публично обсъждане на съдебно дело.

На снимката, публикувана в профилите ѝ в социалните мрежи, се вижда как Кеша носи на главата си найлонова торба. "Заповед за запушване на устата. Албумът. 19 май", гласи надписът.

Феновете са повече от радостни, като заявиха, че излезе ли, непременно ще слушат.

"Кралицата се завръща" и "Тази обложка е толкова добра!!!", бяха някои от коментарите, но не всички. Някои последователи коментираха, че обложката по-скоро ги плаши, наричайки я "страшна".

"Gag Order" е петият студиен албум на Кеша, след High Road през 2020 г.

Името му вероятно е препратка към продължаващата съдебна битка, която Кеша води срещу бившия си продуцент Люк, с когото подписва договор за шест албума, когато е на 18 години.

През 2014 г. тя подава съдебен иск в Лос Анджелис срещу продуцента, твърдейки, че той я е насилвал сексуално в продължение на 10 години. В отговор Люк завежда контраиск срещу нея в Ню Йорк, обвинявайки я в клевета и в опит да развали договора им, като отрича всички обвинения за изнасилване и сексуално посегателство.

През 2016 г. нюйоркският съдия Шърли Корнрайх отхвърля всички твърдения на Кеша, а по-късно самата тя се отказва от първоначалното дело, което започва срещу продуцента. Въпреки това певицата иска свобода от обвързващия я договор за запис, но през 2017 г. отново е отхвърлено искането й.

Понастоящем носителката на "Грами" продължава да води съдебен процес във връзка с текст, който е изпратила на Лейди Гага и в който твърди, че Люк е изнасилил Кейти Пери. Пери отрича да е имало такива събития. Датата на съдебния процес е насрочена за 26 юли, когато Люк трябва да докаже, че Кеша е действала със злонамереност, когато е изпратила текста.