Срещу американския актьор Кевин Спейси са повдигнати четири обвинения в сексуално посегателство спрямо трима мъже, съобщи прокуратурата на Обединеното кралство днес.

Обвиненията са свързани с предполагаеми инциденти в Лондон през 2005 и 2008 г. и в Глостършир, Западна Англия, през 2013 г.

Розмари Ейнсли, ръководител на отдела за специални престъпления на прокуратурата каза:

"Повдигнати са четири наказателни обвинения срещу 62-годишния Кевин Спейси за сексуално насилие срещу трима мъже. Той също е обвинен и затова, че е карал лице да участва в сексуална дейност без съгласие. Обвинението е след преглед на доказателствата, събрани от столичната полиция по време на нейното разследване. Прокуратурата на Кралството напомня на всички заинтересовани, че наказателното производство срещу г-н Спейси е активно и че той има право на справедлив процес.

Спейси е един от най-известните актьори в света, с главни роли във филми като "Американски прелести", "Обичайните заподозрени", "Поверително от Ел Ей" и "Седем".

Снимка: Getty Images

Американският актьор наскоро участва в сериала на Netflix "House Of Cards".

Както е известно, той беше даден под съд през 2017 година от актьора Антъни Рап, който твърди, че Спейси се опитал да го съблазни, когато бил 14-годишен.

Преди месеци адвокатите на Рап призовали друг мъж, да разкаже той какво е преживял със Спейси, като подкрепа към разказа на техния клиент, предава "Radaronline".

Антъни Рап

Снимка: Getty Images

Джъстин Доус дал показания за инцидент със Спейси от 1988 г. Доус твърди, че е бил на 16 години, когато срещнал 29-годишния Спейси, докато работел в местен театър в Кънектикът. Холивудският ас поканил него и приятеля му в апартамента си да гледат филм. След като отишли, Спейси вместо обещаното заглавие, пуснал гей порно. Доус твърди, че носителят на два "Оскар"-а, направил коктейли и се държал много внимателно. В един момент сложил ръка на лявото му бедро и я задържал 30-45 секунди. "Мислех, че е леко неудобно. Не се чувствах застрашен, но ми хрумна, че това е сексуален намек. Замръзнах. Нищо не се случи и продължих напред", казал мъжът в показанията си. Той уточнява, че свидетелства по свое желание и не се чувства притиснат от никого. В момента живее в Бразилия със съпругата и децата си.