Кевин Спейси е поискал от съдия да прекрати делото за сексуално посегателство, заведено срещу него от актьора Антъни Рап.

Чрез своите адвокати носителят на награда "Оскар" заявява, че твърденията на ищеца, според които е станал обект на сексуален интерес през 80-те години по време на парти, не са истина. Тогава актьорът от сериала "Стар Трек: Откритие", който днес e на 50 г., е бил тийнейджър.

Защитниците на холивудската легенда са внесли документи във федералния съд в Манхатън, според които предполагаемите събития, описани от Антъни Рап, никога не са се случвали.

Ищецът твърди, че е станал жертва на сексуално посегателство през 1986 г. по време на празненство, състояло се в дома на звездата от "Американски прелести" в Манхатън.

Според защитата няма доказателства, които да предполагат, че поведението на домакина е било с цел сексуално удовлетворение или злоупотреба с Рап.

Спейси "категорично отрича" описаното от Антъни Рап да се е случвало.

Снимка: Getty Images

Адвокатите на ищеца не са отговорили на запитване, изпратено от Асошиейтед прес.

Когато Рап за първи път обяви публично твърденията си си през 2017 г., се появиха и обвинения от други хора и сложиха край на успешната филмова кариера на Кевин Спейси, припомня БТА. Тогава той изтъкна в изявление, че не помни подобен случай, но поднесе извинения.