Кейт Мидълтън се завърна към природата, като вчера направи пикник за деца в специално подредената от нея градина за градинския фестивал в Хемптън корт.

Вижте снимки >>

Мястото за учене и почивка на херцогинята на Кеймбридж бе преместено в двореца след като дебютира на Chelsea Flower Show през май.

Кейт се появи на събитието в зелена рокля с принт на Sandro. На пикника присъстваха деца от някои от благотворителните организации, с които Катрин се занимава.

Децата се забавляваха много, тъй като Кейт им беше организирала специални игри - търсене на съкровища и намиране на насекоми. Половинката на принц Уилям призна, че по-големите ѝ деца Джордж и Шарлот много са ѝ помогнали в подготовката, като са намерили и скрили шишарки за играта за откриване на съкровище.

Преди време херцогинята на Кеймбридж каза, че предпочита децата ѝ да прекарват време на открито в градината, без значение дали "грее слънце или вали дъжд", защото вярва, че това "подпомага креативността и увереността им".

"Дори краткият престой навън - между 10 и 15 минути - има голямо значение за физическото и психическото състояние на децата", споделя Кейт в интервю за CBBC.