Принц Хари беше в добро настроение и се усмихваше щедро, когато пристигна в Уестминстърското абатство преди церемонията по коронацията. 38-годишният херцог на Съсекс вървеше без брат си Уилям, но беше придружен от съпруга на принцеса Беатрис - Едо Мапели Моци.

Снимка: Getty Images

След това той зае мястото си на третия ред кралски особи до съпруга на принцеса Юджини, Джак Бруксбанк. Пред Хари беше седнала леля му Ан, а пред нея брат ѝ Едуард и съпругата му Софи.

Снимка: Getty Images

На първия ред бяха Уилям и Кейт, херцози на Кеймбридж и Корнуол, техните деца Шарлот и Луис. Джордж беше избран да държи пелерината на дядо си. Деветгодишното дете пътува отделно от семейството си до абатството.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Джордж - който един ден ще бъде крал, носеше традиционното облекло на Пажа на честта - алено палто с дължина до коляното и златни гарнитури върху бяла сатенена жилетка. 

Снимка: Getty Images

Източник каза пред "The ​​Sun": "Имаше дискусии местата да бъдат подредени по линия на наследяване. Но това би поставило петия по ред Хари отпред и в центъра -  с Уилям и Кейт. Вместо се взе решение, тези членове, които работят за кралското семейство, те да са отпред". 

Принц Хари, облечен в тъмен костюм и медали, беше без съпругата си Меган, и децата им Арчи, който днес навършва четири години, и Лилибет, която е почти на две. Херцогът кацна в Обединеното кралство в петък и се очаква да си тръгне за Калифорния само два часа след службата.

"Той ще влезе и ще излезе от Обединеното кралство в рамките на 24 часа", казват запознати. 

Но най-хубавата гледка беше Кейт Мидълтън - сияйна в ослепителна рокля на "Alexander McQueen" в цвят слонова кост. Природната ѝ красота и достолепното излъчване, накараха някои да възкликнат: "Ето това се казва кралица!". 

По роклята ѝ имаше бродерия от сребърни кюлчета и конци с мотиви от роза, бодил, нарцис и трилистник, които представляваха всяка от четирите нации.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт направи жест към покойната си свекърва, принцеса Даян носейки нейни перли и диамантени обеци.

Тя също отдаде почит на покойната кралица Елизабет Втора, като носеше огърлицата, която е подарък от крал Джордж VI за дъщеря му, тогава принцеса Елизабет.

Шарлот и Луи

Снимка: Getty Images