Брад Пит не успя да присъства лично на церемонията по връчването на наградите БАФТА в Лондон, която се проведе в неделя вечер в Роял Албърт Хол, но въпреки това актьорът отново успя да направи впечатление с думите си.

Пит получи награда за най-добра поддържаща роля за участието си във филма "Имало едно време в Холивуд". Вместо него на сцената излезе колежката му Марго Роби, за да получи отличието му от негово име. Тя прочете изявлението на Брад Пит, което гласеше, че ще нарече наградата си Хари (на принц Хари), защото се вълнува да я отнесе в САЩ.

В този момент камерата се обърна към принц Уилям и Кейт Мидълтън, които присъстваха на събитието и се видя, че двамата се засмяха на това изявление.

Вижте кадъра >>

Това е всъщност и първият път, в който херцогът и херцогинята на Кеймбридж показват явно реакция спрямо оттеглянето на Хари и Меган като старши членове на кралското семейство. По-рано през януари, когато са били питани за коментар, и двамата игнорираха въпроси по тази тема.

Припомняме, че за 73-тата церемония на наградите БАФТА Кейт Мидълтън се бе съобразила с изискването на събитието тази година, а именно темата за "устойчивата мода" и бе облечена в роклята в бяло и златно на Александър Макуин, с която за първи път се появи в Малайзия през 2012 г.