Херцогинята на Кембридж и съпругът ѝ принц Уилям продължават пакистанската си обиколка на пълни обороти.

Те се преминха в местни тоалети, след като слязоха от хеликоптера сред планините Хиндукуш в района на Читрал в подножието на Хималаите.

Вижте снимки >>

Британските медии не пропускат да отбележат, че двойката се движи по стъпките на принцеса Даяна, която посети същия регион по време на паметното си пътуване през 1991 г. Принц Уилям и Кейт получиха подарък - книга, посветена на визитата на покойната Даяна, преди 28 години.

Тя се сдобиха и с традиционните шапки читрали, които обикновено носят мъжете, но Кейт също получи такава, подобно на свекърва си в началото на '90-те години. Херцогинята получи шал, а принц Уилям - бродирано наметало.

Embed from Getty Images

За планинската разходка двойката заложи на по-лежерно облекло. Кейт бе в кафявата гама с тъмна риза, по-светла пола тип "камбанка" с дължина до средата на прасеца и кожен елек с изразени външни джобове, комбиниран с ботуши, гарнирани с пискюли на бранда Really Wild.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Семейството, което е на визита без децата си - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, бяха посрещнати официално и подчертаха сериозните последици от климатичните промени, след като станаха свидетели на топене на един от ледниците.

През втория ден от официалното си посещение в страната кралската двойка пристигна в Читрал, където честите преливания на ледникови езера са принудили хиляди хора да избягат от селата си през последните години.

Навремето любима дестинация за чуждестранни и местни туристи, градът, сгушен във върховете на планинската верига Хиндукуш, е засегнат от внезапни наводнения и ерозия на почвата.

Херцогът и херцогинята на Кембридж ще се срещнат с местни общности, за да научат как са преживели пагубните климатични промени.