Вчера вечерта се проведе последното за годината официално събитие в Бъкингамския дворец. По традиция кралица Елизабет Втора организира ежегодния предколеден прием за членове на дипломатическия корпус, който се състои в началото на всеки декември. Вратите на лондонската резиденция на британския монарх бяха отворени за над 1 000 гости, сред които посланици, върховни комисари, правителствени служители и членове на кралското семейство.

Вижте снимки >>

И макар присъстващите да бяха извадили от гардеробите си най-красивите си дрехи, херцогинята на Кеймбридж беше тази, която се открои сред множеството. Кейт сякаш наистина е родена да бъде принцеса и всеки път го доказва. Нейната грация и класа не могат да се придобият - човек просто трябва да ги притежава по рождение.

Съпругата на Уилям изглеждаше великолепно в кадифена черна рокля с дълги ръкави и деликатно V-образно деколте с етикет на "Alexander McQeen" - модната къща, която е сред фаворитите на Кейт. Върху спускащият се до земята тоалет, подчертаващ елегантната ѝ фигура, тя носеше син колан на кралския Викториански орден, представляващ най-високо звание в рицарството, което кралицата лично връчва като благодарност за служба на суверена, който тя получи през април т.г.

Истинското величие обаче се криеше в аксесоарите ѝ. Мидълтън бе сложила висящи диамантени обеци, съответстващи на нежното ѝ колие "Nizam of Hyderabad", изработено от същите скъпоценни камъни, което е част личната колекция на кралицата. Но тиарата, която носеше на главата си, беше елементът с най-голяма стойност, защото тя бе сред любимите на принцеса Даяна. Така Кейт за пореден път отдаде почит на покойната майка на съпруга си.

Диадемата е създадена през 1914 г. за кралица Мери - баба на Елизабет Втора, с перли и диаманти, собственост на нейното семейство. След като тя умира през 1953 г., бижуто е предадено на внучка ѝ, която го носи няколко пъти през 50-те години на миналия век, преди да премине към други тиари. Принцеса Даяна я получава като сватбен подарък от Нейно Величество, но след развода с принц Чарлз е върната на кралицата. Днес тя е притежание на Кейт, която засега я е слагала 4 пъти по различни поводи, като последно бе с нея на приема в чест на американския президент и съпругата му Мелания в началото на юни т.г., които бяха на първото си посещение във Великобритания.