Вчера принц Уилям и Кейт Мидълтън пристигнаха в Пакистан за своята официална 5-дневна визита на страната, което е първото посещение на държавата от членове на британското кралско семейство от 13 години насам. Основната причина, поради която аристократите толкова време не са предприемали обиколка на Пакистан, е тероризмът, който превръща мястото в опасна и рискова дестинация.

Вижте снимки >>

Херцозите на Кеймбридж бяха посрещнати от министъра на външните работи Шах Мехмуд Къреши в базата на военновъздушните сили в Равалпинди, която се намира близо до столицата Исламабад.

Като уважение към местната култура, за появата си Кейт бе облякла традиционно облекло за арабския свят - костюм шалвар-камиз, състоящ се от рокля с ръкави и панталон. Но дори и тези дрехи не успяха да скрият нейната вродена класа, напротив - подчертаха нежността и изтънчеността ѝ, откроявайки я от всички.

В горната си част тоалетът с декоративен шал около шията ѝ бе със светлосин цвят, който надолу постепенно преливаше в по-тъмен нюанс. За да допълни цялостната си визия тя носеше бежови обувки на висок ток на марката "Rupert Sanderson" и чифт обеци с капковидна форма, които бяха обсипани с камъни.

Облеклото ѝ имаше голяма прилика с това, което принцеса Даяна носеше по време на посещението си в Пакистан през 1996 г. Тогава тя също избра подобен нюанс на синьото, но дрехата ѝ имаше стилни копчета в предната си част, а цветът на обувките ѝ бе съчетан с тоалета. Друго съвпадение е, че дрехите, с които вчера Кейт слезе от самолета, са дело на модната къща "Catherine Walker" - една от любимите дизайнери на покойната принцеса на Уелс.

Embed from Getty Images

Дворецът все още не е разкрил точния маршрут на херцога и херцогинята на Кеймбридж, но те ще пътуват до различни места по време на посещението си. Нарастващото политическо напрежение, съпроводено от опасения относно сигурността, правят това най-сложното турне на двойката досега.

Обиколката им се стреми да подобри отношенията между Великобритания и Пакистан, като се очаква да се срещнат с няколко правителствени лидери. Наред с това те ще посетят програми, които са насочени към образованието.

"По време на турнето принц Уилям и Кейт Мидълтън ще посетят програми и организации, които осигуряват на младите хора възможно най-добрия старт в живота. Достъпът до качествено образование, особено за момичета и млади жени, е един от основните приоритети на Обединеното кралство относно Пакистан. Херцогът и херцогинята с нетърпение очакват да се срещнат с младите жители на страната и да чуят повече за техните стремежи за бъдещето", се казва в изявлението на Двореца.