Херцогинята на Кеймбридж - Кейт Мидълтън, стартира празничната си седмица по случай 38-ия си рожден ден, който е този четвъртък.

По този повод тя и съпругът ѝ - принц Уилям, събраха приятели и близки в къщата си в Норфолк през този уикенд. През вчерашния неделен ден, гостите се присъединиха към кралица Елизабет II в църквата "Света Мария Магдалена" за сутрешната неделна служба.

Вижте снимки >>

Сред гостите са родителите на Кейт - Карол и Майкъл Мидълтън, както и дългогодишният приятел на принц Уилям - Том ван Щраубензе и годеницата му Луси Ланиган О'Кийфи, която е учителка в училището, което посещават принц Джордж и принцеса Шарлот.

Маркизът и маркизата на Шолмонделей - Дейвид и Роуз, също бяха сред поканените.

Кейт бе облечена в палто с преливащи се цветове и носеше шапка федора в кралско синьо.

Embed from Getty Images

Kралицата бе с палто и шапка в лилаво.

Снимка: AP/БТА

По традиция в началото на всяка година Кейт и Уилям отделт един уикенд, в който се събират с приятели и прекарват време заедно, а през последните осем години, откакто е омъжена за принца, херцогинята впечатлява всички в кралското обкръжение със способността си да подкрепя и организира редица благотворителни събития, свързани с ранното детско образование и развитие. Все пак тя е и отдадена майка на трите си деца с принц Уилям - Джордж, Шарлот и Луи.