Кейт Мидълтън и принц Уилям участваха в регата, провеждаща се с благотворителна цел, а, за да гледат състезанието, бяха довели двете си по-големи деца - принц Джордж и принцеса Шарлот. Семейството наблюдаваше регатата на борда на яхта, но принцеса Шарлот отново прояви характер.

Вижте снимки от събитието >>

Когато Кейт заведе Шарлот до прозореца, за да гледа връчването на наградите, 4-годишната принцеса не помаха на хората, а им се изплези, на което херцогинята моментално реагира и явно ѝ се скара.

Това не е първият път, в който Шарлот се плези на тълпата. Същото се случи и на сватбата на чичо ѝ - принц Хари с Меган Маркъл, когато малката принцеса отново направи този жест при пристигането на автомобила със семейството на мястото на церемонията. Едва ли принц Хари би се възмутил от това, като се има предвид, че самият той, много години по-рано и по-точно през 1988 г. прави абсолютно същото, след като семейството им е посетило болницата след раждането на братовчедка му принцеса Беатрис.

Скрийншот: People/ANDREW MILLIGAN - WPA/GETTY IMAGES; DAILY MIRROR/MIRRORPIX/GETTY IMAGES

Кейт вече няколко пъти е доказвала, че е готова да направи забележка на децата си, когато не се държат много добре и се справя много добре с укротяването на малките. Разбира се, сигурно не ѝ е лесно с три малки деца и хиляди погледи вперени в нея на всяко публично събитие.

Освен с проявите на дъщеря си, херцогинята трябваше да се бори и с вятъра на събитието. По план то бе насрочено за днес - 9 август, но се проведе по-рано заради прогнозата за лошо време. Турнирът за Купата на краля бе на остров Уайт. В регатата се състезаваха осем лодки, като две от тях бяха управлявани от Уилям и Кейт. Съпругата на принца съвсем не се качва на такава лодка за първи път, тя е истински ас във ветроходството, а през 2014 г. дори победи Уилям на турнир за Купата на Америка в Нова Зеландия. Този път обаче Кейт изгуби състезанието и бе наградена с дървена лъжица - призът за онзи, чийто отбор се е класирал последен. Както се вижда от снимките, тя прие поражението с усмивка.

принц Уилям и Кейт Мидълтън на благотворително събитие за Купата на краля

Снимка: Getty Images/Guliver Photos