Кейт Мидълтън почете Ямайка с бляскава визия, която показа по време на второто официално събитие от карибската им обиколка с принц Уилям. Двойката присъства на специална вечеря в сряда вечер в King's House, организирано в резиденцията на генерал-губернатора на страната - сър Патрик Алън. В момента херцогът и херцогинята на Кеймбридж са на втория етап пътуването си, което е в чест на платинения юбилей на кралицата.

Снимка: iStock by Getty Images

За събитието Кейт носеше искрящо зелена рокля на "Jenny Packham", с която отдаде почит на цвета на знамето на държавата домакин. Тя беше прибрала косата си в шикозна прическа и допълни визията си с изумрудени бижута. В понеделник лъчезарната брюнетка, която е майка на три деца, излезе с още една бляскава визия, когато двамата с партньора ѝ присъстваха на специален прием в руините на маите Кахал Печ в последната вечер от посещението им в Белиз. Кейт блестеше в розова рокля на британската марка "The Vampire's Wife".

За първи път кралската двойка се сблъсква със сериозен отпор в рамките на посещението си. Въпреки че получиха топло посрещане от много местни жители, те се изправят и с нарастващо напрежение в карибските държави.

Извън Обединеното кралство, кралицата остава държавен глава в 14 държави по света включително Белиз, Ямайка и Бахамите. Протестите в Ямайка, а по-рано и в Белиз, са само последното доказателство за протичащата историческа промяна: Друга карибска държава, Барбадос, скъса връзките си с кралицата през ноември и избра първия си президент, а Ямайка скоро може да последва примера ѝ.

Embed from Getty Images

По време на среща с министър-председателя на Ямайка Андрю Холенс по-рано в сряда Холенс директно засегна намерението на страната му да се откъсне от британската монархия.

Източници разказват пред сп. "People", че Уилям и Кейт са били наясно със ситуацията и протестите. Всяко решение за превръщането на страната в република е на народа и правителството на Ямайка, посочват източниците.

Принц Уилям изрази "дълбоката си скръб" за петното от робството във Великобритания в знаменателна реч по време на кралската обиколка на Карибите. Херцогът на Кеймбридж заяви, че е "силно съгласен" с предишната декларация на баща си принц Чарлз, че Великобритания е завинаги опетнена от ролята си в световната търговия с роби.

Снимка: iStock by Getty Images

Уилям, който заедно половинката си е на осемдневна обиколка в региона тази седмица, се обърна към високопоставени лица в Ямайка с думите: "Робството е било отвратително. И никога не е трябвало да се случва. Макар болката да е голяма, Ямайка продължава да гради бъдещето си с решителност, смелост и твърдост. Силата и споделеното чувство за цел на ямайския народ, представени във вашето знаме и девиз, възпяват непобедимия дух."

На фона на пламенните протести във вторник в столицата Кингстън само няколко часа преди двойката да кацне на карибския остров, херцогът избра да се обърне към призивите кралското семейство да признае срамната история на Великобритания.

Embed from Getty Images