Британската актриса Кейт Уинслет разпространи триминутно видео, споделяйки съвети за борба с вируси, които е научила от експерти, докато се е подготвяла за ролята си във филма "Заразяване" (2011). Част от потребителите на социалните медии обаче реагират с насмешка на препоръките на звездата, пише в. "Daily Star".

Вижте снимки на Кейт >>

Готвейки за ролята си, Уинслет научава колко е важна личната хигиена в ситуации като настоящата глобална здравна криза. Филмът "Заразяване", в който актрисата си партнира с Мат Деймън, е фокусиран върху борбата на американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията да спрат разпространението на смъртоносен вирус и последвалата глобална паника.

Въпреки доброто намерение, клипчето на Кейт Уинслет е осмяно от потребители на Twitter, които не смятат, че актрисата е квалифицирана да споделя подобни препоръки с глобалната публика. Според тях тя просто е участвала в даден филм, няма медицински познания и не е в позицията да се изказва в подобна ситуация.

Някои потребители стигат до там, че отказват да приемат съвети от актриса, чиято героиня в друг филм - "Титаник", е допуснала любимият ѝ да се удави.

"Кейт Уинслет дава съвети за борбата срещу Covid-19, защото е участвала във филм, в който се разказва за пандемия. Аз пък мога да ви науча как да оцелеете след изригване на вулкан въз основа на опита си в училищна постановка за съдбата на Помпей", гласи шеговит коментар на потребител в Twitter.

"Кейт Уинслет умря в "Заразяване". Не мога да приема съвети от нея", гласи друг туит.

"Точно на това се надявах - човек с нулева епидемиологична квалификация да ме съветва за нещо, от което не разбира абсолютно нищо", пише трети.

"Кейт Уинслет участваше и в "Титаник", така че нищо чудно утре да започне да раздава съвети за оцеляване в морето", гласи поредният подигравателен туит.

В триминутното видео, качено на страницата на Sky News в Twitter, актрисата отправя призив към хората да мият ръцете си.

"Точно сега здравето на обществото буквално е във вашите ръце", казва Кейт Уинслет.

В клипчето британската звезда обяснява, че подготвяйки се за ролята си на епидемиолог в "Заразяване", е прекарала известно време с някои от най-добрите специалисти по обществено здравеопазване в света, предава БТА. Уинслет споделя дадения ѝ от експертите съвет, който гласи: "Мийте си ръцете, сякаш животът ви зависи от това" и според нея напълно съответства на настоящата ситуация.