Новият оригинален лимитиран сериал на HBO "Мер от Ийсттаун" с участието на носителката на Оскар®, Emmy® и Златен глобус® Кейт Уинслет ("Милдред Пиърс" на HBO) е с премиера на 19 април в HBO GO и по HBO. Лимитираният сериал е създаден от Брад Ингълсби ("Пътят назад" с Бен Афлек), а всички седем епизода са режисиран от Крейг Зобел ("Останалите" на HBO).

Уинслет влиза в ролята на детектив Мер Шийхан, която разследва убийство в регионален град. "Мер от Ийсттаун" е изследване на тъмната страна в една малка общност и автентичен поглед на това как семейните трагедии в миналото могат да определят нашето настояще.

"Не мисля, че имам психическата издръжливост, която се изисква, за да си детектив", споделя за ролята си Уинслет, като добавя, че това, което я доближава до героинята й Мер е важността на семейството. "Героинята ми признава пред себе си, че се е провалила в много области и отчаяно се опитва да поправи тези грешки и да държи всички възможно най-близо до себе си, дори да знае, че на другите понякога не им е лесно да живеят с нея".

Снимка: HBO

HBO

Сериалът е завладяваща мистерия тип "кой е убиецът", а завръзката нарушава баланса в малкото градче Ийсттаун и държи жителите му и зрителите в напрежение. Освен Кейт Уинслет в лимитираната продукция участват цяла плеяда от награждавани актьори начело с трикратната носителка на Emmy® Джийн Смарт (номинирана за Emmy® за "Пазителите" на HBO) като Хелън, майката на Мер и Гай Пиърс (носител на Emmy® и номиниран за Златен глобус® за "Милдред Пиърс" на HBO) като Ричард Райън, местен професор по творческо писане.

В сериала участват още Джулиана Никълсън ("Другият" на HBO) в ролята на Лори Рос, най-добрата приятелка на Мер от детството; Ангури Райс ("Черно огледало") в ролята на дъщерята на Мер; Евън Питърс ("Американска история на ужасите") в ролята на окръжен детектив Колин Забел, призован да съдейства за разследването; Кейли Спени ("Тайна разработка / Devs") като Ерин Макменамин, изолирана тийнейджърка, живееща с нестабилния си баща Кени Макменамин - изигран от Патрик Мърни ("Седем секунди").

Снимка: HBO

HBO

Дейвид Денман ("Изгнаник") е Франк Шийхан, бившия съпруг на Мер; Джон Дъглас Томпсън ("Нека всички говорят" на HBO) е Картър - началник на полицейския отдел в Ийсттаун, а Нийл Хъф ("Наркомрежа" на HBO) е отец Дан Хейстингс и братовчед на Мер.

"Мер от Ийсттаун" е HBО-копродукция с wiip, а създател, сценарист и изпълнителен продуцент е Брад Ингълсби. Режисьор и изпълнителен продуцент е Крейг Зобел, като самата Кейт Уинслет също е сред продуцентите на сериала.