Кейти Пери продаде правата за музиката си, съобщават световните медии.

Те посочват, че американската певица се е споразумяла с компанията "Litmus Music", основана от президента на "Capital Records" - Дан Маккаръл. Договорката, която постигнала с нея се отнася до всички пет студийни албума на изпълнителката, както и 16 нейни мултиплатинени сингъла, а сделката е на стойност 225 милиона щатски долара.

Според компанията партньорството с Пери е възможно благодарение на дългогодишните професионални отношения на певицата и съоснователя и главен творчески директор на "Litmus Music" Дан Маккаръл. За Кейти той казва: "Тя е креативен визионер, оказал голямо влияние върху музиката, телевизията, киното и филантропията. За мен е голяма чест да си партнирам отново с нея и да помогна на "Litmus" да работи с нейния невероятен репертоар."

Вижте снимки на Кейти Пери >>>

Ханк Форсайт, съосновател и главен изпълнителен директор на "Litmus Music", пък определи песните й като "съществена част от тъканта на глобалната култура".

Иначе петте студийни албума на Пери, включени в сделката, са издадени между 2008 и 2020 г. Те са "One of the Boys", "Teenage Dream", "Prism", "Witness" и "Smile". Музикалната корпорация "Universal Music Group" притежава оригиналните им записи.